Lapsus bend
Foto: Printscreen/Printscreen

"Lapsus bend" iz Bosne i Hercegovine bio je veliko iznenađenje na regionalnoj muzičkoj sceni, brzo osvajajući srca ljubitelja prave, dobre i kvalitetne muzike.

Međutim, nakon deset godina uspešnog delovanja, ovaj bend se raspao, što je vokalni solista Emir Aličković nedavno objavio javnosti.

Povodom ovog rastanka, mediji su pozvali osnivača benda, Mahira Osmanovića, kako bi čuli njegovu stranu priče. U otvorenom i iskrenom razgovoru, Osmanović je detaljno objasnio razloge iza rastanka sa vokalnim solistom i dao uvid u celu situaciju oko "Lapsus benda".

Lapsus bend

Printscreen

 

- Sa bubnjarom Muminom Korajecom, koji je takođe iz mog kraja, osnovali smo bend Lapsus 2013. godine. Znamo se još od osnovne škole. Tada smo počeli da svirkamo i počeli smo sa rokenrolom. Vremenom smo počeli više da radimo, odnosno da igramo ozbiljnije. Na samom početku smo imali prvog pevača Eldara sa kojim smo snimali samo obrade. Emir se svojevremeno takmičio u muzičkom šou programu "ZMBT" na TV Haiat.

Ugovor je bio na 8 godina

- Onda se on nama sam javio, kao, ako ode naš pevač da ga kontaktiramo, jer bi rado bio deo našeg benda. Ali, ja sam smatrao da je Kakanj gde je on živeo malo podaleko od Tuzle, pa nećemo moći probe da radimo. Ali, onda se on meni opet javio, pitao me da li sam ga zaboravio? I, onda ga ja pozovem da dođe u Tuzlu. S njim sam opet počeo da snimam covere, pa su onda usledile pesme. A pesma „Hendikepiran„ nas je baš izbacila u sami vrh. Sve to trajalo je do momenta dok je trajao i njegov ugovor s nama. Osam godina smo radili pod ugovorom – otkrio je Mahir Osmanović.

ZAHVALJUJUĆI NAMA JE POSTAO POZNAT! Kreće rat, frontmen Lapsus benda isprozivao Emira i obelodanio sve: Ne pričamo četiri godine!

Foto: Foto: Youtube/printscreen

 

Mahir otkriva ko je kome "učinio" uslugu da postane popularan:

- Pa s obzirom da nam je pisao da se pridružimo našoj grupi, onda je logično da je Emir zahvaljujući nama postao popularan i prepoznatljiv. Imali smo i druge pevače, poput Armina Dedića koji se takmičio u Zvezdama Granda, ali smo na kraju izabrali Emira.

Zatim je otkrio kako je došlo do prekida saradnje

- Pre četiri godine Emir je imao ambicije da preuzme ceo bend. Drugim rečima, ili jasnije rečeno, želeo je da on bude alfa i omega benda, da sebe preispituje mnogo više od ostalih. Ali, u tom trenutku mu nije bilo u interesu da započne solo karijeru, već da ostane pod okriljem benda. I danas kada više nije deo nas i dalje nastupa pod imenom „Lapsus bend”. Tim koji vodi sa sobom predstavlja kao da je original, a u srpskim medijima se predstavlja kao nova ekipa, postava „Lapsus benda“, što je apsolutna laž.

ZAHVALJUJUĆI NAMA JE POSTAO POZNAT! Kreće rat, frontmen Lapsus benda isprozivao Emira i obelodanio sve: Ne pričamo četiri godine!

Foto: Foto: Youtube/printscreen

 

Ko ima apsolutno pravo na ime benda:

– Emir ni pod kojim uslovima ne sme da koristi naziv „Lapsus bend”. Sve smo to odavno završili u Srbiji, ali sada čekamo da se to potvrdi na globalnom nivou. Na regionalnom nivou, završili smo to u Srbiji u njihovom Službenom glasniku, piše ko je vlasnik benda i njegovo ime. Emir, ponavljam još jednom, nema prava na ime benda. Tamo je bio samo pevač, ali sada koristi priliku da okrene priču na svoju stranu.

Progovorio i o tome zašto pojedini srpski mediji pišu da se srpski „Lapsus bend” raspao:

- Zaista ne znam kako su sve to shvatili. Istina je da smo većinu projekata uradili u Srbiji, što radimo i danas. Svi producenti i autori su tu ali sjedište nam je bilo u Tuzli na području Kalesije, pa tako je i danas. Veoma smo srećni što sarađujemo sa srpskim autorima, tamo smo uvek srdačno i srdačno dočekani. Nikada nismo bili srpski bend, pa pretpostavljam da Emir okreće priču na svoju stranu.

Naj portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading