Martina Vrbos
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Hrvatica Martina Vrbos nastupila je sinoć, 27. februara, u trci za predstavnika Srbije na Evroviziji u Malmeu, izvodeći pesmu "Da me voliš".

Nažalost, nije uspela da se plasira u finale takmičenja. Ipak, Martina je privukla pažnju javnosti svojim nastupom i različitim aktivnostima tokom proteklih nedelja.

Martina Vrbos

Alo

 

Naime, ona neretko ističe da je ponosna što već godinama živi u Srbiji i što su joj muža i deca odavde, a sada je opet iznenadila kada je rekla kako doživljave slave, obzirom da tog običaja nema u Hrvatskoj.

- U Srbiji sam tačno deset godina i ovde su ljudi nekako otvoreniji i pravi su domaćini. Jedna od razlika koju sam odmah primetila jeste to što u Hrvatskoj nema slava, pa je manje i druženja. Ovde slavim svetog Nikolu, i to posno, ali priznajem da još nisam spremala slavu, jer još nije preneta na nas, nego sa porodicom idem kod mog svekra - rekla je Martina, pa oduševila izjavom kod koje srpske zvezde je prvi put otišla na slavu, a da je tada nije ni poznavala:

Martina Vrbos

Alo

 

- Prvi put u životu sam bila na slavi kod Viki Miljković. Nisam ni znala ko je Viki, ali pevala sam prateće vokale u jednom studiju i saradnik mi je rekao: "Hajde sa mnom na slavu." Nisam ni znala šta je to, pa sam razumela da me zove na Slaviju, na kružni tok... Pristala sam i otišla. Ne mogu da se setim gde je bila kuća, ali kada smo došli, dali su mi žito, pevalo se i veselilo, a sećam se da je i meze bilo odlično.

Mnogo je spekulacija bilo o tome zašto se Hrvatica takmiči u Beogradu i želi da predstavlja Srbiju na Evroviziji 2024, ali u njenim očima, Srbi i Hrvati su jedan narod.

- Mi smo jedan identičan narod i šta kod da radimo mi se veselimo uz muziku. Kao Ibrahimović što usred Milana peva "Jutro je". Nema tog lošeg komentara koji će da me prodrma. Ja sam Martina Vrbos koja je rodila dvoje srpske dece i ćerka sam hrvatske majke - rekla je.

Martina Vrbos

Alo

 

- Ne treba se voditi trendovima. Volela bih da kažem svima da budu svoji, nemojte se voditi trećim licima ili nečemu što je moranje - objasnila je Martina za "Informerov podkast".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading