Goran Milošević nekad i sad
Foto: Alo/Printscreen

Pesma  "Generacije 5"  jedna je od najlepših balada, a inspirisana je ljubavnom vezom između Jelene Tinske i pevača pomenute grupe, Gorana Miloševića. Reč je o poznatoj numeri "Ti samo budi dovoljno daleko".

Popularna grupa "Generacija 5" nastala je još davne 1977. godine. Muzika koju su u početku snimali članovi prve postave, imala je prizvuk džez roka, ipak, nakon dolaska Gorana Miloševića, inače rođenog brata legendarne pevačice Slađane Milošević, okrenuli komercijalnim zvukovima.

Goran je sa ostalim članovima benda iznedrio mnoge hitove, ali pesma po kojoj su definitivno ostali upamćeni, jeste "Ti samo budi dovoljno daleko", koja važi za veliki hit i rado se sluša čak i nakon više decenija od  objavljivanja.

Kako se spekuliše u javnosti, ova numera nastala je zahvaljujući velikoj ljubavi između pevača Gorana Miloševića i njegove tadašnje devojke, Jelene Tinske, koja je tadašnje pevačice rok grupe "Lutka".

Jelena je u to vreme važila za jednu od najlepših beogradskih devojaka, a Milošević za ozbiljnog frajera. Sa Goranom se upoznala na jednom fotografisanju i odmah joj je zapao za oko, iako nije odmah znala da se radi o pevaču popularne grupe. Tadašnji fotograf, Miki Veličković, objasnio joj je o kome se radi, nakon čega je Jelena zatražila njegov broj telefona.

Nakon toga ga je nazvala i predstavivši se, a kako je Goran mislio da se radi o šali, spustio je slušalicu. Jelena je bila uporna i na kraju su dogovorili upoznavanje u "Šumatovcu", i tako je krenula prva ljubavna priča. Nažalost ova romansa bila je kratkog daha.

Tinska je u to vreme živela sa majkom i dvoje dece, dok je Milošević živeo sa ocem. Najviše vremena provodili su kod njega u kući. Nakon prespavane noći, Jelena bi išla da spremi decu za školu.

Često su pevali jedno drugom, a kada bi se kroz Beograd provozali na motoru, bili su glavna atrakcija i sve oči bile su uprte u njih. Kraj ljubavi je došao onog momenta kada je Tinska zatekla drugu devojku u Goranovom stanu. On je objašnjavao da je to samo devojka njegovog dobrog druga, ali Jelena nije mogla preći preko toga. Kako bi mu se osvetila, bila je sa njegovim drugom, za kojeg je Milošević tada tvrdio da je dečko od devojke koja je prespavala u njegovom stanu. Nakon toga otišla je u Novi Sad, a Goran je ostao sam i napisao jednu od najlepših balada, koja se sluša dugi niz godina i nesumnjivo će tako i ostati.

Podestimo, nedavno je frontmen grupe "Generacija 5" Dragan Ilić Ilke sudskim putem zabranio Đorđu Davidu da javno izvodi pesme čuvenog sastava, popularni roker se oglasio i otkrio svoju stranu priče

- Ni do kakvog sukoba nije došlo, oni su shvatili da su napravili kardinalnu grešku time što su mi se zahvalili na saradnji. Njihove pesme pevaju raznorazni bendovi po klubovima širom Srbije i oni nemaju problem sa tim. Oni imaju problem samo zato što ja te pesme pevam, a vi razmislite zašto im to smeta - rekao je on tom prilikom.

Informer

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading