Vesna Kuprešak
Foto: Printscreen/Printscreen

Pevačica Vesna Kuprešak iz Požarevca umrla je u 55. godini, nakon hrabre borbe sa karcinomom jajnika i materice. Vesna se takmičila u šou-programu "Nikad nije kasno" pa je o borbi sa kancerom redovno govorila za medije.

Naime, jednom prilikom priznala je da ju je jedna preskočena kontrola skupo koštala.

- Rak je mnogo podmukla bolest, a preventiva, tačnije redovna kontrola je ipak najeftinija opcija, to sam se uverila na sopstvenoj koži. Do 2018. godine sam redovno išla na preglede, ali sam narednu preskočila sa izgovorom "sutra ću", to sutra je potrajalo. Došla je 2019. i početak pandemije. Stomak je počeo da mi otiče, pa sam potražila mišljenje interniste, a potom i ginekologa. Kad sam čula tačnu dijagnozu, bila sam očajna, u mene je ušao strah i tonula sam u laganu depresiju - ispričala je jednom prilikom Vesna.

Iako je mislila da je pobedila rak, Vesni se bolest vratila posle godinu dana.

- Kilažu sam lagano vratila, a vedar duh sam uspela da održim, to me hvala Bogu, nije napustilo. Sve ide iz glave, pa tako i dobro raspoloženje i misli. Ja se za sad osećam odlično i nadam se da ću da završavam sa tim. Moram redovno da idem na kontrole jer je rak hronična neizlečiva bolest i nikad ne znaš kad će da se vrati. Kažu da je borba sa rakom večita borba, ali biće kako je Sveti Petar zapisao. Nakon što ti uspostave dijagnozu možeš da živiš još mesec, dva, tri, par godina, a možeš i dvadeset, trideset to niko ne zna - kazala je Vesna jednom prilikom za Grand, a onda je preskočila redovnu kontrolu i bolest je uzela maha:

- Do 2018. godine sam redovno išla na preglede, ali sam narednu preskočila sa izgovorom "sutra ću", to sutra je potrajalo - rekla je jednom prilikom Vesna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading