Vesna Kuprešak
Foto: Printscreen/Printscreen

Nekadašnja takmičarka iz muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“ Vesna Kuprešak iz Požarevca umrla je u 55. godini nakon duge i teške bolesti.

Pevačica je dugo godina vodila bitku sa tumorom jajnika i materice, a do poslednjeg daha lavovski se borila o čemu je svojevremeno i govorila za Grand.

Nakon saznanja da boluje od raka jajnika i materice, podvrgla se agresivnim terapijama, ali da nesreća ne ide sama dokazalo je i to što je tokom boravka u bolnici dobila i koronu, posle čega je usledila prava borba za život.

–U maju 2021. godine su mi dijagnostifikovali rak jajnika i materice, a već u junu operisana sam na Kliničkom centru u Beogradu. U bolnici sam „fasovala“ i virus, pa su me prebacili na Karaburmu, inače kovid bolnicu. Šta da vam kažem, tek sam se operisala i onako „rovita“, sa tek skinutm koncima krećem u novu borbu. Osamnaest dana sam sam se borila da preživim, krvna slika mi je bila jako loša, gvožđe opalo, a nakon cele torture i borbe smršala sam čak 32 kilograma- govorila je Vesna.

Zbog drastične promene u kilaži čak ni najbolji prijatelji je nisu prepoznali.

– Bila sam potpuno druga osoba, ne duhom samo fizički, a onda je usledila prava borba, kako duhovna tako i za zdravlje. Oporavak od mesec dana, zatim hemoterapije, šest agresivnih i 17 bioloških zbog kojih je kosa počela da mi opada. Kako nisam želela da gledam da ostajem bez kose, sama sam obrijala glavu – pričala je Vesna koju je samo jedna preskočena kontrola koštala zdravlja.

– Rak je mnogo podmukla bolest, a preventiva, tačnije redovna kontrola je ipak najjeftinija opcija, to sam se uverila na sopstvenoj koži. Do 2018-te godine sam redovno išla na preglede, ali sam narednu preskočila sa izgovorom „sutra ću“, to sutra je potrajalo. Došla je 2019. i početak pandemije. Stomak je počeo da mi otiče, pa sam potražila mišljenje interniste, a potom i ginekologa. Kad sam čula tačnu dijagnozu, bila sam očajna, u mene je ušao strah i tonula sam u laganu depresiju – govorila je nekadašnja takmičarka.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading