Učesnici koncerta Moravsko predvečerje
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

AS Studio Ton" s ponosom najavjuje koncert pod nazivom "Moravsko predvečerje" zakazan za četvrtak 28. septembra u MTS Dvorani!

U večeri posvećenoj pesama Obrena Pjevovića u izvođenju orkestra  Aleksandra Sofronijevića, publika će imati prilike da uživa i u glasovima naših eminentnih umetnika, koji će biti gosti na pomenutom koncertu: Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Jasan Kocijasević, Jelena Broćić, Miroslav Ilić i Radiša Urošević.

Svoj doprinos ovom događaju daće i Sandra Mladenović, Snežana Kopunović, Dejan Nedić Tejovac, Dejan Đekic i Aleksandar Tirnanić, koji inače, pesmama čuvaju i neguju srpsku tradiciju.


Istim povodom odražana je i konferencija za štampu na kojoj su Miroslav Ilić i Radiša Urošević poručili da su zahvalni mladom Sofronijeviću na činjenici da će se ovim koncertom sačuvati tradicija srpske muzike od zaborava.

Obren Pjevović inače, bio je srpski tekstopisac, kompozitor i autor preko 100 pesama pisanih u duhu izvornog narodnog melosa - "Moravsko predvečerje", "Kafu mi draga ispeci",  "Devojka iz grada",  "Na Drini ćuprija",  "Mrčajevci moje rodno selo"...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading