Šajen Trinor
Profimedia
Šajen Trinor, Foto: Profimedia

Devojčicu je podizao otac Džon Trinor tako da skoro četiri godine nije videla majku.

Džoana Denehi, žena koja ju donela na svet, bila je alkoholičarka i narkomanka, koja je imala neobavezan seks i sa muškarcima, i sa ženama. Jednoga dana, pošto je izvadila iz čizme nož od 15 centimetara, ocu je pukao film: uzeo je decu i otišao.

Denehi je izbola trojicu muškaraca, a njihova tela u roku od deset dana pobacala u jarke po Pitersborou. Osuđena je na doživotnu robiju, a njena ćerka bez oklevanja kaže:

- Zaslužila je da ostatak života provde u zatvoru. Žao mi je žrtava. Ne mogu ni da zamislim šta su prošli - kaže ona.

- Pitala sam je: "Zašto?"

- Izvinila mi se. Znam da to ništa neće promeniti, ali bilo mi je potrebno izvinjenje. Deo kazne je i to što ne može da vidi moje odrastanje, niti moju udaju - kaže Šajen.

Džoana Denehi je imala 17 godina kada je 1999. rodila Šajen u Milton Kinzu, u Engleskoj. Šajenin otac Džon, koji danas ima 42 godine, prvi put ju je napustio zato što ga je varala, a ćerku je odveo u Kings Lin, u Norfolku.

Posle toga su se pomirili i preselili u obližnji Visbeč. Denehi se zaposlila na farmi, a tri godine kasnije rodila je drugo dete.

Džon kaže da se njegova devojka pretvorila u "đavola", da je sebe sekla nožem, nalivala se pivom za doručak, a ponekad bi popila dve flaše votke dnevno.

Prisećajući se kako je majka menjala ličnost, Šajen kaže:

- Izlazila je da pije. Usred noći je poslala nekoga da prebije mog tatu. Bilo je strašno. Imala sam oko pet godina i probudila sam se i čula muškarca kako viče na tatu. Doviknuo mi je da se vratim u krevet, tako da ne znam šta se desilo, ali bila sam prestravljena - kaže ona.

Godine 2013. Denehi je priznala krivicu za dva ubistva i dva pokušaja ubistva. Dvojica muškaraca, koji kažu da ih je "začarala", osuđena su za saučesništvo u zločinu.

Psihijatru je priznala da je ubijala iz zabave.

- Osladi mi se i želim još - rekla je.

Policija je pokrenula potragu za Džoanom Denehi nakon što su tela Lukaša Slaboševskog, Kevina Lija i Džona Češmena nađena u jarcima u Piterborou.

Pobegla je u Herford, gde je izbola dvoje šetača pasa, koji su joj se našli na putu i koji su, nekim čudom, preživeli. Džoana kaže da "žali zbog pokušaja ubistva", ali da se "ne kaje zbog ubistava".