Nikolas Maduro
EPA/Miraflores Press Handout
Nikolas Maduro

EPA

Nikolas Maduro, Foto: EPA

Maduro je naredio vojnicima da "brane domovinu sa oružjem u rukama ako se jednog dana američka imperija usudi da dotakne ovu teritoriju, ovu svetu zemlju".

 

AMERIČKI NAPAD NA VENECUELU SVE IZVESNIJI Vojska Trampovim savetnicima predstavila ratni plan! Na stolu nekoliko opcija za udar na Madura

Podsećamo, novi nasilni protesti u Venecueli počeli su početkom maja nakon što je Gvaido objavio snimak iz avio-baze "La Karlota" u okolini Karakasa na kojem, okružen delom vojske koji se priklonio opoziciji, poziva na vojni ustanak protiv Madurovog režima.

Vojnici koji su se priklonili Gvaidu izašli su ulice sa plavim trakama oko ruku i oružjem, ubrzo se pojavila Nacionalna garda odana Maduru, a zatim i pristalice obe strane. Usledili su ulični sukobi, tokom kojih je povređeno više od 70 osoba.

KRV TEČE ULICAMA VENECUELE U protestima četvoro mrtvih, 300 povređeno! Sud izdao nalog za hapšenje jednog od lidera opozicije!

Na kraju dana, Maduro je izjavio da je pobuna ugušena, a Gvaido je pozvao građane Venecuele da ponovo izađu na ulice i odustaju sve dok ne sruše vladajući režim.