njiva
Alo/Vladimir Marković
Ubistvo, Idvor, njiva

Alo/Vladimir Marković

Njiva, Foto: Alo/Vladimir Marković

Trogodišnjeg dečaka pronašla je američka granična patrola, koja pokušava da nađe njegove roditelje na osnovu broja telefona zapisanog na njegovim cipelama.

Pročitajte još:

Napušteni dečak migrant nađen je u polju kukuruza, nedaleko od grada Braunsvil, na granici između Meksika i američke savezne države Teksas, prenosi NBC.

Pripadnici granične patrole dečaka su zatekli kako plače, a na cipelama mu je bilo zapisano samo ime i broj telefona.

Dečak je odveden u policijsku stanicu i policija, zasad, nije uspela da kontaktira njegove roditelje ili nekog ko ga poznaje.

Pripadnici granične policije ispričali su da se dečak u stanici umirio, da je gledao televiziju i da će na dalju negu biće odveden u zdravstveni centar.

Šef granične patrole u dolini Rio Grande veruje da je dečak bio u većoj grupi koja je naišla na agente i da su se onda migranti razbežali i dečaka ostavili samog.

Poslednjih meseci u porastu je broj porodica i dece koja pokušavaju ilegalno da pređu granicu iz Meksika u SAD.

U martu je 8.975 dece putovalo bez roditelja, ali uglavnom u grupama, a prošlog meseca je 53.077 roditelja i dece zajedno prešlo granicu.

U decembru prošle godine dva deteta su preminula u pritvornom centru na granici, ubrzo pošto su stigli u SAD sa roditeljima, podseća NBC.