DEČAK UMALO OSLEPEO JER JE JEO OVU HRANU Roditelji u Srbiji deci daju ove namirnice, a nisu ni svesni koliko mogu da budu opasne!

"Bili smo u panici da bi sin mogao da nam ostane slep. Situacija se pogoršavala", kažu roditelji.

Bolnica, lekar, ambulanta
Bolnica, lekar, ambulanta, Foto: Tanjug/Filip Krajincancic

Australijanac Sjan Mur zamalo je oslepeo jer se hranio samo piletinom, prženim krompirima, hlebom, a od tečnosti je pio samo gazirana pića.

On je kada je imao 14 godina posetio više oftamologa i pedijatara, zbog sve slabijeg vida, ali nijedan nije uspeo da mu da odgovarajuću dijagnozu. Na kraju su mu u jednoj bolnici su rekli da je živac oštećen, i da tu više ništa ne može da se uradi.

Sjanovi roditelji su na televiziji gledali emisiju o ljudima koji su gubili vid kao i njihov sin. Kupili su avionske karte i zaputili se u Sidnej kod oftamologa Stefani Votson.

"Bili smo u panici da bi sin mogao da nam ostane slep. Situacija se pogoršavala", kažu roditelji.

Posle pregleda doktorka jeustanovila da Sjanu nedostaje vitamin A. Ispostavilo se da je dečak od pete godine jeo samo piletinu, pržene krompiriće, hleb i pio jedno gazirano piće, i da je takva jednolična ishrana glavni „krivac“ za gubitak vida.

Nakon što je svakodnevno unosio prepisanu dozu vitamina A, Sjanovo stanje se bitno popravilo. Vid na njegovom desnom oku potpuno se vratio, međutim levo oko je trajno oštećeno. Sjan danas ima 16 godina. Zdravo se hrani, igra fudbal i uživa u druženju sa prijateljima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi