NATO DA SE SPREMI? Reči Borisa Džonsona šire strah
Foto: EPA/Foto: EPA/Jj Guillen

Bivši britanski premijer Boris Džonson rekao je u intervjuu za Evropsku pravdu da bi Rusija navodno mogla da napadne zemlje NATO-a, ali nije pružio nikakve dokaze za svoje pretpostavke piše RIA.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu , detaljno objasnio da Moskva nema nameru da napada zemlje NATO-a. Putin je dodao da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu sa Ukrajinom nemoguć, pa treba da razmisle o svojim sledećim koracima, dok je Ruska Federacija spremna za dijalog.

Odgovarajući na pitanje novinara ukrajinskog izdanja „Evropska pravda“, Džonson nije isključio da bi Ruska Federacija navodno mogla da napadne neku zemlju NATO-a.

- Mislim da bi on (Putin) mogao. Mislim da se takva mogućnost ne može isključiti. Nije mi se dopalo ono što je rekao o Poljskoj u užasnom intervjuu (Karlsonu)... Mogao bi da pokuša da pokuša nešto - rekao je Džonson.

U intervjuu Karlsonu, Putin je rekao da ruske trupe mogu biti poslate u Poljsku samo ako napadne Rusku Federaciju; Moskva tu nema nikakve interese.
Prema Džonsonovim rečima, verovatnoća da će Ruska Federacija navodno pokušati nešto da uradi protiv zemalja članica Severnoatlantske alijanse povećaće se ako Rusija postigne uspeh u Ukrajini.

U poslednje vreme na Zapadu se sve više oglašavaju ideje o direktnom oružanom sukobu između alijanse i Ruske Federacije. Kremlj je napomenuo da Ruska Federacija ne predstavlja pretnju, da nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading