zmija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U krajnje zastrašujućem trenutku, vlasnica mačke morala je da se suoči sa zmijom kako bi sprečila da pojede njenog voljenog ljubimca.

Žena iz Brizbejna bila je užasnuta kada je otkrila da je njeno imanje napala istočna smeđa zmija koja se 'čvrsto namotala' oko vrata njene mačke.

Sakupivši svu svoju hrabrost, žena je pritrčala u pomoć svom ljubimcu, odmotavši reptila i spasivši život svojoj životinji.

žena iz Austarlije, zmija i mačka

Foto: Printscreen/Društvene mreže

 

 

Nakon mučnog događaja 31. januara, Rebeka Dejns je na Fejsbuku postavila neke fotografije na "Snake Identification Australia" opisujući scenario u stilu horor filma kao "zaista zastrašujući", otkrila je da su obe životinje preživele sukob.

Rebekina mačka nažalost ima tumor na mozgu. Međutim, uprkos svom stanju, ostala je otporna kao i uvek.

Zanimljivo, uprkos divljačkom napadu, ona je izašla iz borbe bez većih povreda. Vlasnica mačke je objasnila: "Prošlo je nešto više od 24 sata, a naša mačka još uvek nije pokazala nikakve simptome ili uznemirenost."

Pošto je znatno usporila u starosti, mačka možda nikada nije ni primetila da zmija ulazi u dom, čineći je lakim plenom za gmizavca. Međutim, jedan korisnik Fejsbuka je sugerisao da je možda mačka bila ta koja je izazvala napad, a pojedinac je sugerisao da je zmija umotala svog neprijatelja kao „odbrambeni mehanizam“.

Po završetku borbe, zmija je utekla u baštu i od tada više nije viđena. Rebeka je rekla: „Vratilase u grmlje, pa pretpostavljamo da je daleko. Nadamo se da je njena volja za životom i smelost koja prkosi smrti jednaka volji naše mačke i da će oboje biti u redu."

U intervjuu za Ej-Bi-Si, dr Brajan Fraj je tvrdio da istočna smeđa zmija ima: „Možda najbrži ubijajući otrov na svetu. Nijedna druga zmija na svetu nije ubijala ljude tako brzo i tako često.“

Dakle, činjenica da je žena izašla iz situacije nepovređena nije ništa drugo do čudo. Ona je niz događaja opisala kao 'adrenalinski' trenutak i "verovatno najgluplju stvar koju sam mogla da uradim. Veoma sam zahvalna što me nije ugrizla", prenosi Miror.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading