crna mamba
Foto: Alo/Profimedia

U učionici Srednje škole Rušinga u Zimbabveu dogodio se izuzetno retak i tragičan događaj kada je sedamnaestogodišnju Melodi Čiputuru ujela crna mamba dok je mirno sedela na času.

Profesor Kristofer Murenga opisao je kako su učenici reagovali na ovaj incident, ističući da je panika bila sveprisutna, te da su pojedini čak skočili kroz prozore u želji da se sklone od opasnosti.Ovaj tragični događaj brzo je doveo do smrti mlade Melodi, koja je preminula manje od pola sata nakon ujeda zmije. Njen otac izrazio je nevericu i bol zbog gubitka ćerke, postavljajući pitanje kako je zmija uspela da se uvuče u učionicu i prouzrokuje ovako tešku tragediju.


Crna mamba, zmija koja je izazvala ovu tragičnu situaciju, predstavlja jednu od najbržih i najotrovnijih zmija na svetu. Njena boja varira od braonkaste do plavičasto-crne nijanse u ustima, po kojoj je i dobila ime. Ova zmija može narasti do četiri metra i smatra se veoma opasnom, posebno zbog svoje brzine i otrovnog ugriza.

Prema navodima "Foks njuz"-a, nije neuobičajeno da se zmije tokom toplih dana uvuku u zgrade, što dodatno potvrđuje da je ova tragedija posledica izuzetno retke i nesrećne okolnosti.

Iako je zmija ubijena nakon napada, ova tragična vest ostavlja dubok trag i podseća nas na opasnosti koje vrebaju čak i u uobičajenim okruženjima poput školskih učionica.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading