Filip Glavaš
Foto: Alo/Printscreen

Glavaš, koga je zagrebački Županijski sud u oktobru u ponovljenom postupku nepravosnažno osudio na sedam godina zatvora za ratni zločin nad srpskim zivilima, 1991. godine u Osijeku, napisao je u utorak uveče na Fejsbuku da odlazi iz Hrvatske u BiH, jer ima dva pasoša i da nema nameru da u zatvoru provede nijedan dan više.

Kako javlja hrvatski RTL, u Glavaševom stanu u Osijeku spuštene su roletne. Glavašev sin kaže da se s njim poslednji put čuo pre dva dana. On smatra da Glavašev odlazak u BiH nije beg i da nema veze s nepravosnažnom presudom od prošlog meseca.

"Uveren sam da ova nepravosnažna presuda ne može opstati. I da on po njoj u zatvor više ne može ići tako da ne vidim razlog zašto bi on zbog te presude odlazio u BiH", rekao je Filip Glavaš za RTL Danas. Glavašev sin i advokat je rekao da njegov otac redovno odlazi u BiH jer tamo poseduje nekretninu.

Naveo je da Glavaš tamo redovno letuje i da ga ne bi iznenadilo da je otišao da obavi neke privatne stvari. Glavaš mlađi je podsetio da je njegov otac do sada već odložao pet godina i tri meseca zatvora, prema prvobitnoj presudi za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku.

"Nepravosnažnom presudom mu je izrečeno sedam godina zatvora, što znači da bi morao izdržati još godinu dana i tri meseca", izjavio je Filip Glavaš. Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić rekao je juče da nema informaciju o ulasku Branimira Glavaša u BiH, ali i da je dao nalog da se to proveri.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading