MOŽDA JE UBILA I NAŠE BEBE Porodice veruju da bi medicinska sestra-serijski ubica mogla biti odgovorna za smrt njihove dece
Foto: Shutterstock

Dve porodice koje veruju da im je bebe možda ubila Lusi Letbi žele da policija istraži, otkriva Telegraf.

Roditelji novorođenčadi lečenih u bolnici Grofica od Čestera, gde je Letbi ubila sedam beba i pokušala da ubije šest drugih, izrazili su zabrinutost zbog načina na koji su njihova deca umrla.

Obe majke bi se mogle smatrati ranjivim – jedna je iz Litvanije i ne govori mnogo engleski, dok druga ima poteškoće u učenju i teškoće sa čitanjem i pisanjem. Obe veruju da je Letbi bila prisutna kada su bili u bolnici sa decom.

Činilo se da se medicinska sestra upisala u knjigu krštenja jedne bebe, dok je otac druge bebe prepoznao Letbi iz medijskog izveštavanja o suđenju.

Policija je kontaktirala porodice tokom početne istrage, ali one nisu bile uključene u prvobitni slučaj, koji je okončan ranije ovog meseca.

"Ne verujemo da smo dobili pravdu"

Detektivi sada rade na istrazi 4.000 beba u odeljenja za novorođenčad u dve bolnice u kojima je Letbi radila i traže sve sumnjive incidente u kojima je ona možda bila umešana.

Emili Moris, čiji je jednomesečni sin Alvin umro u neonatalnoj jedinici bolnice Grofica od Čestera nakon što je kršten 2013, rekla je za Telegraf: „Ne verujemo da smo dobilii pravdu."

Riši Sunak je u petak rekao da želi da istragu o Letbijevim zločinima vodi sudija kako bi se osiguralo da postoji "snažan, nezavisan glas" koji može "doći do dna onoga što se dogodilo".

Premijer je rekao: „Očigledno je ovo bio jedan od najodvratnijih, najstrašnijih zločina u našoj istoriji i zaista je važno da dobijemo odgovore, posebno za porodice žrtava."

Letbi će umreti u zatvoru nakon što ju je sudija Gos osudio na doživotnu kaznu zbog njene „kampanje ubistva dece“ koja je pokazala „duboku zloću koja se graniči sa sadizmom“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading