FRA MATO VINCETIĆ
Foto: Printscreen/FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Hrvatski sajt Indeks navodi da je Vincetić, župni vikar na Plehanu i vojni kapelan u Vinkovcima, u govoru poručio migrantima da se odreknu svoje vere da bi dobili hranu, a zamera im i to što odbijaju da jedu svinjetinu.

Navodi se da je prenos mise objavljen na kanalu Posavina TV, ali je naknadno uklonjen. Delovi tog snimka objavljeni su na Fejsbuku.

- Ne možemo da prihvatimo migrante u svoju kuću, da im damo sve, a onda oni bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno da dođu i kažu: ja sam musliman, moraš da mi daš hranu koju ja hoću da jedem. Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, go i bos. Tvoj bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovde u moju kuću gde je bog Isus hrist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu. Ja zahvaljujem njemu - rekao je ovaj fratar.

Franjevački sveštenik je nastavio dalje da iznosi šta zamera migrantima.

- I sada ti meni naturaš svog boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu i tebi moram da ispunjavam volju, umesto da kažeš: Halo, pa vidi se ko je, kome mi trebamo da zahvalimo, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Hristu i jevanđelju - poručio je Vincetić.

On je konstatovao da "nažalost, u ustavu Evropske unije nema boga, nema Hrista i jevanđelja".

- Odrekli su se i zato imaju problema, jer moraju da ispunjavaju bezobrazluk onima koji dolaze. Jer on je rekao da je on čovek i kao čovek ima pravo da jede - kazao je franjevac.

Na kraju je objasnio pod kojim uslovima migrantima treba dati hranu.

- Dobro, nije problem, daćemo mu da jede, ali on kaže ne smeš svinjetinu, moraš mu (dati) teletinu. Vidite bezobrazluka! Zato je Isus ovoj ženi rekao: Halo, ne može to tako. Tvoj bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, došla si k meni, sad tražiš od mene da ti ja učinim dobro. Nije problem, učiniću ti dobro, ali ti ćeš opet biti… Klanjaćeš… Ne, ne, ne može. Ostavi se svog boga, priznaj veru u pravoga boga, pa ćemo ti onda dati sve. Dobit ćeš sve ono što i mi imamo - zaključio je Vincetić.

(Index.hr)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading