ISTINA IZLAZI NA POVRŠINU! Zapad se upetljao u lažima o sabotaži Severnog toka 2!
EPA

"Što se tiče ‘Severnih tokova’, radi se o ozbiljnim pitanjima. Ali, nikada se ne treba bojati istine. Ja se ne plašim istine. Ali, mi sada isključivo govorimo o pretpostavkama“, istakao je on.

Prema Boreljovim rečima, u Švedskoj, Nemačkoj i Danskoj nastavlja se utvrđivanje preciznih okolnosti onog što se dogodilo na gasovodima.

"Dok su istrage u toku, ne možemo da donosimo zaključke“, rekao je on na konferenciji za medije u Stokholmu po završetku neformalnog sastanka šefova ministara odbrane EU, na kojoj je razmatrano povećanje vojne pomoći Ukrajini.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za Sputnjik izjavio da su publikacije o eksplozijama na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ deo koordinisanog širenja dezinformacija u medijima.

Ranije je britanski list „Tajms" objavio da su zapadne obaveštajne agencije, nedelju dana nakon eksplozije, znale za ukrajinsku umešanost u sabotažu na gasovodima „Severni tok" i „Severni tok 2".

Nemački list „Cajt“ saopštio je da su nemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima „Severni tok“, te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.

Prvobitno je „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umešanosti ruskih vlasti u napade na gasovode „Severni tok“, te da novi obaveštajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading