U OVU FONTANU TURISTI NEDELJNO BACE NA HILJADE EVRA Kad čujete koliko se skupi za godinu dana, zavrteće vam se u glavi (FOTO)
Foto: EPA/EFE/MASSIMO PERCOSSI

Poznato je da turisti veruju da im je povratak u Rim zagarantovan, ali i da će im se želje ostvariti ukoliko u fontanu ubace novčić preko svog ramena. Zbog ovih razloga na hiljade ljudi svakodnevno poštuju ovu tradiciju. Na nedeljnom nivou se nakupi oko 15.000 evra, a na godišnjem milion.

Humanitarno udruženje katoličke crkve Karitas svaki dan prazni ovaj objekat i prikupljeni novac raspoređuje najugroženijima. Od ovih sredstava 2008. godine su otvorili i supermarket sa nižim cenama od tržišnih, u kojem se opskrbljuju najsiromašniji.

Milion dolara je ipak veoma velika suma u poređenju sa onom koju prikupe ostale svetske fontane – ona kod hotela Belađo u Las Vegasu godišnje 'zaradi' 12.000 dolara, ona u Diznilendu 18.000, dok fontana koja pripada Memorijalnom centru 9/11 u SAD prikupi 3.000 dolara, iako nije dozvoljeno u nju ubacivati novac. S druge strane, Bakingemska fontana u Čikagu, jedna od najvećih na svetu, godišnje 'zarađuje' samo 200 dolara.

Dakle, nije potrebno samo napraviti lepu fontanu, nego i osmisliti zanimljivu priču koja će privući turiste, a možda i pristupačniji teren od, na primer, kružnog toka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading