SNAŽAN RAST PROIZVODNJE HIDROELEKTRANA U KINI OVE GODINE Ekstremne vrućine rekordno opteretile elektromreže
EPA/ALEX PLAVEVSKI

Proizvodnja električne energije dostigla je 27,854 milijardi kilovat sati istog dana, rekao je na brifingu za novinare.Li Junking, direktor Operativnog biroa u Nacionalnoj komisiji za razvoj i reformu, prenosi Rojters.

Nekoliko gradova je u utorak oborilo rekorde s visokim temperaturama, pri čemu su ekstremne vrućine i na drugoj strani uporne obilne kiše napravile pustoš, a prognostičari očekuju da će ekstremni vremenski uslovi potrajati danima.

Državni planer ulaže sve napore da obezbedi snabdevanje električnom energijom tokom perioda letnjeg špica potražnje, i za sada je situacija stabilna, dodao je Li.

Predviđa se da će ukupna kineska potražnja za električnom energijom rasti 2022. godine mnogo sporije nego u normalnim godinama, zbog karantina i ograničenja kretanja tokom epidemije kovid-19.

ZEMLJOTRES POGODIO ALBANIJU Stigao izveštaj Evropskog mediteranskog seizmološkog centra - Alo.rs


Snažan rast proizvodnje hidroelektrana u Kini ove godine, podstaknut rekordnim padavinama, takođe pomaže najvećem svetskom potrošaču električne energije da spreči nestašice struje i smanji potrošnju uglja.

Manja domaća proizvodnja uglja i pad proizvodnje hidroenergije doveli su prošle godine do višenedeljne krize električne energije koja je pogodila proizvodnju u drugoj najvećoj ekonomiji sveta.

Li je naveo da državni planer apeluje na regione uglja da povećaju proizvodnju gde je to moguće, a elektrane trenutno imaju 170 miliona tona uglja na zalihama, što je za skoro 60 miliona tona više u odnosu na isti period prošle godine i dovoljno za 26 dana potrošnje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading