Ilon Mask
Foto: AP/Kirsty Wigglesworth (STF)

Izvori su dodali će Mask tražiti odobrenje za prenos podataka prikupljenih u Kini u inostranstvo radi unapređenja algoritma. Tesla, na zahtev kineskih regulatora, od 2021. čuva u Šangaju sve podatke prikupljene iz vozila u Kini.

Američki proizvođač električnih vozila uveo je FSD pre četiri godine, ali uprkos zahtevima kupaca, on i dalje nije dostupan u Kini.

Kompanija Tesla je u Kini prodala više od 1,7 miliona vozila otkako je izašla na tržište pre 10 godina. Kina je drugo najveće tržište za Teslu na globalnom nivou, a fabrika u Šangaju je najveća koju kompanija poseduje.

Poseta Maska Kini podudara se se izložbom automobila u Pekingu, na kojoj je Tesla poslednji put izložila svoje modele 2021. godine.

Kompanija Tesla je ranije ovog meseca saopštila da će otpustiti deset odsto zaposlenih usled pada prodaje i konkurentnih cena električnih vozila. Prošle nedelje Tesla je prijavila prvi pad kvartalnih prihoda od 2020. godine, kada je pandemija kovida-19 usporila proizvodnju i isporuke. 

@alo_portal Ministarka Dubravka Đedović iskazala je svoju podršku potpisivanjem liste SNS #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok #sns ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading