"POGREŠAN KURS ZAPADA" Zaharova: Pokušaji izolovanja Rusije na Arktiku su iluzorni!
Foto: EPA/EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ona je još dodala da su pokušaji izolovanja Rusije na Arktiku iluzorni.

- Očigledna je pometnja u donošenju odluka, koje govore u prilog samo jednom – da su pokušaji izolovanja Rusije na Arktiku iluzorni i da zapadni partneri pokušavaju da se drže za bilo kakve ideje kako bi stvorili utisak o nekoj svojoj samostalnoj ulozi u arktičkim pitanjima - navodi se u saopštenju Zaharove.

Ona je istakla da Rusija kao bezuslovno glavni faktor na Arktiku i aktuelni predsedavajući Arktičkog saveta, nastavlja realizaciju projekata Moskve sa akcentom na ruske regione.

Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

 

- Očigledno je da je trenutna politizovana linija Zapada na Arktiku pogrešna i ne doprinosi rešavanju problema, koji se tiču sudbine celog čovečanstva - dodala je portparol.

Prethodno je objavljeno da je rad saveta obustavljen 3. marta zbog događaja u Ukrajini. Kanada, Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska i SAD juče su objavile da nameravaju da obnove rad saveta u ograničenom režimu – u okviru projekata koji ne predviđaju učešće Rusije.


Ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov je, komentarišući ovu odluku, rekao da je Rusija zabrinuta zbog planova da se obnovi rad Arktičkog saveta bez njenog učešća i upozorio da će odluke donete u takvom formatu biti neligitimne.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading