"GUBIMO ARTILJERIJU!" Šef vojne obaveštajne službe: Jedan komad artiljerije na 10 do 15 ruskih!
AP Photo/Andrew Marienko

Prema navodima Skibickija, Ukrajina gubi od Rusije na prvoj liniji fronta, prenosi "Guardian". On tvrdi da se ukrajinske snage sada gotovo isključivo oslanjaju na oružje sa zapada kako bi rusku vojsku držale što dalje.

- Ovo je sada rat artiljerije. O budućnosti će se sada odlučivati na ivicama ratišta, a mi gubimo u smislu artiljerije - rekao je Skibickij.

Uporedio je snagu i količinu artiljerijske moći dve zemlje.

- Zavisimo od onoga što dobijemo od zapadnih sila. Ukrajina ima jedan komad artiljerije na 10 do 15 ruskih. Naši zapadni saveznici dali su nam svega oko 10 odsto onoga što imaju. Mi smo gotovo potrošili svu našu artiljerijsku municiju i sada koristimo NATO granate. Evropa takože isporučuje granate nižeg kalibra. Količina je sve manja jer je i u Evropi nestašica naoružanja - naveo je Skibickij.

Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je prošle nedelje objavio podatak da u proseku dnevno umre izmežu 60 i 100 ukrajinskih vojnika, a da ih još oko 500 bude ranjeno. Zamenik šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe smatra da je budućnost ratovanja u artiljeriji i da je zbog toga potrebno da zapadne sile šalju mnogo više naoružanja.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading