USPOSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PRUZI BEOGRAD-BAR Vozovi nisu saobraćali od jutros, usled kidanja vodova kontaktne mreže
Foto: Shutterstock

Železnički saobraćaj na delu pruge Beograd-Bar između stanica Divci i Slovac, gde je jutros došlo do nezgode u kojoj nije bilo povređenih, ponovo je uspostavljen u 15.55 sati, saopšteno je iz Infrastruktura železnice Srbije.

Na ovom delu barske pruge saobraćaj vozova bio je u prekidu od jutros u 6.24 sati, kada je došlo do kidanja vodova kontaktne mreže.

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije tokom današnjeg dana popravile su i osposobile za saobraćaj železničku infrastrukturu u dužini od oko 700 metara, odnosno deset raspona i nekoliko stubova kontaktne mreže, koliko je jutros bilo oštećeno na ovoj deonici.

Železnički saobraćaj trenutno se odvija sa dizel lokomotivama, a brzina vozova na ovom delu pruge iznosi 20 km/sat, dok se ne otklone sve posledice jutrošnjeg događaja.

Železnička komisija veoma detaljno istražuje kako je jutros došlo do kidanja kontaktne mreže i utvrdiće uzroke ovog događaja.

Podsetimo, do nezgode je došlo jutros na vozu koji je krenuo iz Bara za Beograd, kada je zbog kidanja kontaktne mreže polomljen određeni broj stakala na vagonima voza.

Povređenih nije bilo, a zbog prekida saobraćaja između stanica Slovac i Divci, ''Srbija Voz'' je tokom dana organizovao na ovoj deonici autobuski prevoz putnika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

Komentari (0)

Loading