GORAN VESIĆ:  Izgradnja pruge Beograd-Niš je najvažniji projekat u narednih nekoliko godina
Foto: Alo

"Ovo je način rada svih velikih projekata ubuduće, kako bi lokalne samouprave bile u kontaktu sa projektantima i kako bismo efikasnije rešavali probleme", rekao je Vesić.

Ministar je istakao da je izgradnja brze pruge Beograd - Niš najvažniji projekat u narednih nekoliko godina.

"Budite u kontaktu sa projektantima, kako bi bilo što manje problema u izvođenju radova. Nećemo moći da ih ispravljamo kada izvođenje radova počne", rekao je Vesić.

Dodao je da će svi gradovi i opštine na trasi imati veliku korist od izgradnje brze pruge, kao i cela država - nove investicije i ekonomski napredak.

"Ova pruga treba da nam svima donese benefite, a ne probleme", podvukao je ministar.

Na isti način, kazao je Vesić, radiće se i drugi projekti - poput obnove regionalnih pruga, i izgradnje pruge od Niša ka Skoplju.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica minustra za železnički i intermodalni transport Anita Dimoski, predstavnici železničkih preduzeća i projektanti.

Predstavnici projektanata prezentovali su prethodnu studiju izvodljivosti, koja je prvi korak u realizaciji projekta, kako bi se sagledao projekat u početnoj fazi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pavle

08.05.2023 15:44

Ovo je vema vazan projekat je ce se njegovim zavrsetkom ubrzati protok roba i usluga u zemlji i dalje prema bliskom istoku i jugu kontineenta.