Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

"Ovakve povorke i marševi se ne održavaju da bi se zveckalo sabljama i da bismo plašili druge. To se čini u čast pobednika. Nudimo im ove znake ljubavi, tako da se ništa slično ne ponovi ni u našoj istoriji ni u istoriji čovečanstva", istakao je ruski predsednik.

UČINIO NAS PONOSNIM Putin doneo odluku koja će raspametiti svakog Srbina! Svojim potezom učinio neverovatnu stvar!

"Mislim da je to dobra tradicija koja pokazuje prirodu i Rusa i svih etničkih grupa koje žive u Rusiji", rekao Putin.

On je dodao da ga ne iznenađuje to koliko se zemalja pridružilo održavanju marša "Besmrtnog puka".

"Nisam bio iznenađen. Uprkos trenutnim komplikovanim odnosima među državama, na primer sa Velikom Britanijom, veterani su i dalje u kontaktu. Oni shvataju šta znači zajednička pobeda nad fašizmom. Oni cene vrednost prijateljstva i interakcije. To je dobar primer za nas", istakao je Putin.

NAJMLAĐA ŽRTVA TRAGEDIJE Sofija (12) se ugušila u ruskom avionu smrti, a par meseci ranije njena sestra stradala je u masakru u školi u Krimu! (VIDEO)

Predsednik Rusije učestvovao je danas u Moskvi u maršu Besmrtnog puka, u spomen na one koji su se borili i dali život tokom Velikog otadžbinskog rata protiv nacističke Nemačke od 1941. do 1945. godine.

Putin je na maršu Besmrtnog puka na Crvenom trgu nosio sliku svog oca.

"AVION GORI U GROMU" Objavljen razgovor pilota i kontrolora ruskog aviona! Evo šta se dešavalo pre nego što je avion planuo i odneo 41 život!

Ruski predsednik je u više navrata ukazao na važnost ove manifestacije i na potrebu da se sačuva sećanje na Veliki otadžbinski rat.

Za Putina, kao i za većinu Rusa, Veliki otadžbinski rat je i deo njegove porodične istorije. Njegov otac, Vladimir Spiridonović Putin, otišao je odmah po izbijanju rata na front, gde se borio i bio teško ranjen u blizini opkoljenog Lenjingrada.

VOJNA SILA RUSIJE ZAUZELA MOSKVU Crveni trg okupirali tenkovi, borbena vozila pešadije, grad nadleću lovci i strateški bombarderi

Šef ruske države takođe se često seća svoje majke Marije Ivanovne, koja je preživela opsadu Lenjingrada i svog starijeg brata koji je umro od difterije 1942. godine.

Vladimir Putin je rođen sedam godina posle pobede nad nacistima u Drugom svetskom ratu.

Marš "Besmrtnog puka" prvi put je održan u Tjumenj u zapadnom Sibiru 2007. godine, a manifestacija se prvobitno zvala "Parada pobednika". Dobila je svoje današnje ime 2012. godine u Tomsku, a sledeće godine je održana u 120 gradova.

Do danas se manifestacija proširila i izvan Rusije. Ove godine joj se pridružilo više od 500 gradova u više od 100 zemalja. Ove godine na maršu Besmrtnog puka u Moskvi učestvovalo je oko milion ljudi.

"POSTALI SU TOLIKO DRSKI, DA SU POČELI DA NAM IZVRĆU RUKE" Putin svojom odlukom budi nove strahove u Evropi! Svi strepe od njegovog narednog poteza!

POGINULA 41 OSOBA Pilot ruskog aviona koji je izgoreo otkrio šta se dogodilo: "Nešto je snažno puklo, a onda bljesak!" (FOTO)

NAPADNUTA RUSKA VOJNA BAZA Putinovi ratnici locirali poziciju sa koje su raketirani, aktivirani sistemi odbrane, podignuti avioni i artiljerija!