Vladimir Putin
Tanjug/Pavel Golovkin
Dan pobede, vojna parada, Rusija

AP

Rusija, Foto: AP

Na čuvenoj vojnoj paradi 9. maja u Moskvi, ulicama oko Kremlja defilovaće ruski vojnici i najmodernije oružje na svetu.

Ove godine će po odluci predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina Srbiju u Moskvi na Dan pobede nad fašizmom predstavljati, slučajno ili ne srpski junaci koji su se borili protiv NATO snaga 1999. godine.

VOJNA SILA RUSIJE ZAUZELA MOSKVU Crveni trg okupirali tenkovi, borbena vozila pešadije, grad nadleću lovci i strateški bombarderi

Tako će u Moskvi biti penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije Zoltan Dani, koji je tokom agresije NATO-a na SRJ oborio ponos američke vojske i čudo tehnike — "nevidljivi" lovac F-117.

Zatim generali Vojske Jugoslavije Božidar Delić i Miroslav Lazović, koji su 78 dana štitili granicu Srbije sa Albanijom na Paštriku i Košarama od upada terorista OVK na čelu sa instruktorima NATO-a.

"POSTALI SU TOLIKO DRSKI, DA SU POČELI DA NAM IZVRĆU RUKE" Putin svojom odlukom budi nove strahove u Evropi! Svi strepe od njegovog narednog poteza!

Njih trojica šetaće zajedno sa predsednikom Rusije ulicama Moskve kao deo "Besmrtnog puka".

"Besmrtni puk" se zasad održava u više od sto zemalja sveta i više od 500 gradova.

Dan pobede, vojna parada, Rusija

AP

Dan pobede, vojna parada, Rusija, Foto: AP

Očekuje se da će u šetnji puka u Moskvi ove godine učestvovati oko 1,3 miliona ljudi.

Svake godine na Dan pobede u koloni "Besmrtnog puka" hodaju hiljade ljudi držeći u rukama transparente s portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

ODLUKA DOVODI NJIHOV OPSTANAK U PITANJE I 1. JUNA STUPA NA SNAGU Ukrajina produžila sankcije, Rusija uzvratila! Zabrana uvoza će da ih košta milione, ali OVAJ potez Putina je još opasiniji

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je i ranijih godina u akciji "Besmrtni puk" u Moskvi, a prošle godine je u šetnji nosio portret svog oca, učesnika Velikog otadžbinskog rata.