požar, avion, moskva
Printscreen Twitter
požar, avion, moskva

Printscreen Twitter

Požar, Foto: Printscreen Twitter

Avion ruske kompanije Aeroflot planuo je u nedelju dok je pokušavao da sleti u Moskvu. U ovom stravičnom požaru poginula je 41 osoba.

Najmlađa žrtva te avionske tragedije bila je devojčica Sofija Novikova (12).

Sedela je do oca, doktora Evgenija Novikova (40). Vraćali su se sa zajedničkog odmora i ugušili se u avionu od toksičnog dima.

To je druga tragedija u sedam meseci koja je pogodila porodicu Novikov. Naime, Sofinija rođaka poginula je u masakru u ruskoj školi tokom 2018. godine. Alina Kerova (16), učenica i manekenka, poginula je u pucnjavi u školi Kerč na Krimu zajedno sa 20 školskih drugova, piše Miror.

Majka Ksenija Novikova kaže da je ćerka zvala malo pre poletanja da joj javi da su krenuli. Kad je čula za nesreću, pojurila je na aerodrom gde je saznala da su joj suprug i ćerka poginuli.

RUSIJA U OPASNOSTI! VANREDNO STANJE! Veliki požar u fabrici BALISTIČKIH RAKETA, urušio se krov, podignut NAJVIŠI STEPEN UZBUNE! (VIDEO)

Dr. Novikov je bio lekar u ruskoj vojnoj bazi. Zvali su ga "lekarom zlatnih ruku", piše Daily Mail.

Premda su lokalni mediji pisali da su u nesreći poginula dva deteta, u konačnom izveštaju navodi se kako je jedino dete na kobnom letu bila Sofija.

POTPUNI PREOKRET SVETSKE POLITIKE Francuska i Rusija potpisuju sporazum koji je pretnja Americi?! Tramp je besan i ne veruje - Svi se okreću protiv SAD!

Sedam tela poginulih je izgorelo do neprepoznatljivosti pa se još utvrđuju njihovi identiteti putem DNK kako bi tela spojili sa njihovim porodicama.