Džihadista
screenshoot/Youtube
Džihadista

screenshoot/Youtube

Džihadista, Foto: screenshoot/Youtube

 

* Ovoga puta dolaze planinskim stazama iz pravca Albanije

* Izbeglice iz Sirije, među kojima se nalaze i nekadašnji borci ISIS-a, kreću na put ka Evropi preko Kosova,

* Potom će krenuti prema administrativnoj granici sa Srbijom, pa dalje u BiH

Ovo se dešava u trenutku kada je ruski predsednik Vladimir Putin upozorio da "bi poraženi džihadisti mogli da naprave nova uporišta na Balkanu".

"BIĆE SPEKTAKULARNO" Interpol izdao saopštenje zbog Haradinaja, Priština popila nezapamćeni šamar!

Upravo je zbog toga i zabrinulo saopštenje kosovske policije da je u noći između petka i subote kod Prizrena presretnut kombi koji je prevozio 19 Sirijaca. Kako se navodi u službenom zapisniku, tom prilikom je priveden i pripadnik tzv. kosovske vojske, koji je inače stacioniran u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok je dvoje izbeglica prevezeno u bolnicu.

Istovremeno, Turska i dalje ne pokazuje nameru da zaustavi vojnu operaciju, koju je pokrenula na severu Sirije, što bi moglo da izazove novi talas izbeglica u pravcu Evrope. Kao što je i sam predsednik Erdogan pripretio da "će otvoriti granice za 3,5 miliona Sirijaca koji se trenutno nalazi u Turskoj", ali ono što brine sve na Starom kontinentu jeste činjenica da bi Kurdi iz svojih zatvora u znak odmazde prema SAD i Briselu mogli da puste nekoliko hiljada boraca ISIS-a.

isis džihadista terorista islamista

Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

HOĆE 22 MILIJARDE OD SRBIJE! Kurti izneo prvi zahtev za Beograd, kada vidite zbog čega traži pare smučiće vam se!

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons", naveo je za „Alo!“ da je "Kosovo i BiH sigurno utočište za ISIS".

- Poznate su bliske veze džihadista sa prostora BiH i Kosova koji su sa pomenutih prostora odlazili na ratište Sirije i Iraka, ratovali za terorističku državu ISIS, pa se zbog novonastale situacije koju je pokrenula Turska protiv Kurda može očekivati da će određen broj terorista završiti na Kosovu, u čemu će im sigurno pomoći BSK koje su i nastale na istim postulatima, iako im prostor Srbije i Balkana nije potencijalna meta. Interesantno je da veliki centri moći i najjače službe bezbednosti poput CIA i MI6 ne reaguju na ove bezbednosne rizike jer, kako je ugrožen prostor Balkana, smatram da su još više ugroženi evropski glavni gradovi. Ovo je signal i za nas bezbednosno-obaveštajni sistem da pojačaju aktivnosti na praćenju ovih pripadnika, te da preventivno izvrše zaštitu svog naroda i države kao što su to besprekorno činili do sada - naveo je Bjegović.

Objavljeni saveti s kojima se Grenet spremao pre dolaska u Srbiju, posle ovoga je sve jasno!

Američka konzervativna fondacija "Heritidž" iznela je nekoliko preporuka specijalnom izaslaniku SAD za pregovore Beograda i Prištine u kojima, između ostalog, upozorava Ričarda Grenela da "otvori četvoro očiju" u kontaktima sa Beograd, da bude strpljiv sa Prištinom, kao i da sarađuje sa EU.

Ljuban Karan, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe, navodi da ne čudi što je Sirijce prevozio pripadnik tzv. kosovske vojske, ali da dodatno zabrinjava:

SRBI ĆE KONAČNO DOČEKATI PRAVDU! Mislili su da su se izvukli, ali iz Haga stižu vesti koje niko nije očekivao!

- Otkud znamo da među njih 19 nije bilo terorista? Očigledno da se otvorila nova ruta preko Albanije, i da se bez problema prebacuju preko granice na teritoriju Kosova i Metohije. Ovo je veoma opasna situacija, jer bivši islamski borci i dalje predstavljaju veliku opasnost za sve, pogotovo Srbe na KiM, ali i ceo Balkan - naveo je Karan.

Makron: Islamska država može da oživi

Predsednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa američkim predsednikom Donaldom Trampom o turskoj ofanzivi u Siriji i upozorio ga da posledica toga može biti oživljavanje aktivnosti takozvane Islamske države. Kako se navodi u saopštenju kabineta Makrona, on je naglasio da je potrebno pod hitno zaustaviti tursku ofanzivu. Makron je ukazao na potrebu da se zaustavi „bilo kakav preporod Islamske države u regionu“ i da se pruži podrška kurdskim snagama, koje su pomogle vojnoj koaliciji pod vođstvom SAD da preuzmu teritoriju Sirije i Iraka od ekstremista Islamske države.

MILO SE PREZNOJAVA Aljbin Kurti mu zabio nož u leđa žestoko! Milogorci besni na dojučerašnju braću!

 

PO SVAKU CENU HOĆE U VLAST Rada Trajković Kurtija uporedila sa Zoranom Đinđićem

VELIKA MISTERIJA IZBORA NA KOSOVU! Neviđen slučaj na biračkom mestu! Nijedan građanin nije glasao!

 BONUS VIDEO: Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju