Milo Đukanović
EPA/Miloš Bićanski
Milo Đukanović

EPA/Miloš Bićanski

Milo Đukanović, Foto: EPA/Miloš Bićanski

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti poručuje da demarkacija sa Crnom Gorom nije zatvoreno pitanje.

Aljbin Kurti

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Aljbin Kurti, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kurti je za albansku TV Kljan rekao, a preneo je crnogorski lokalni portal "malesia", da je potrebno formirati zajedničko radno telo, koje će preispitati sporazum o demarkaciji, koji su u Podgorici prošle godine potpisali tadašnji crnogorski predsednik Filip Vujanović i predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači.

Kurti smenjuje Tačija!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 17:31 - 10.10.2019. 17:41 Lider Pokreta Samoopredeljenje započeo ofanzivu Aljbin Kurti, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ * Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti traži smenu Hašima Tačija * Kao glavni razlog naveo je problematičan odnos sa Srbijom * Naglasio je da će on voditi dijalog Beograd- Priština Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će tražiti smenu Hašima Tacija ako bude imao dovoljno glasova u parlamentu.

CdM piše da je ova Kurtijeva poruka iznenadila mnoge koji su verovali da je ovo pitanje završeno.

Pročitajte još:

Podsetimo, Kurti je jedan od albanskih političara koji ne priznaje sporazum o demarkaciji Prištine i Podgorice. On smatra da je sporno najmanje hiljadu hektara koji, tvrdi, katastarski pripadaju opštini Peć.

Milo Đukanović

Tanjug/Tanja Valić

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Tanja Valić

On je ranio ustvrdio da ne priznaje mape koje su prihvaćene Kumanovskim sporazumom, a koje su dali generali tadašnje Vojske Jugoslavije.

Putin kreće u ofanzivu! Desiće se ono što ni u najluđim snovima nisu naslutili!

AUTOR: Srpski telegraf/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 11.10.2019. 07:45 Nije iznenađenje Vladimir Putin, Foto: AP Rusija i njen lider Vladimir Putin kreću u (kontra)ofanzivu, čiji je cilj suprotstavljanje Americi na Balkanu, a pre svega u Srbiji. Glavni pravac ove strategije, o kojoj se uveliko priča u diplomatskim krugovima, usmeren je na Kosovo i rešavanje najvećeg regionalnog problema.

Kosovski Albanci i Milogorci spore se me samo oko teritorija u okolini Rožaja ka Kuli, već i oko granica na Čakoru, kao i u plavskoj opštini.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (1)

Dejan

11.10.2019 23:28

Nemoguce!! Pa zar nisu Crnogorci i siptari kao braca rodjena?