SRBIJA LUPILA ŠAKOM O STO! Otkriveni mračni ciljevi "vojske Kosova"! OVO SE MORA SPREČITI!

Očekuje se da će oružane sile Prištine činiti 5.000 vojnika i 3.000 rezervista

Oslobodilačka vojska Kosova
Oslobodilačka vojska Kosova, Foto: Profimedia

 Rukovodstvo Srbije poziva međunarodnu zajednicu i vojni kontigent KFOR, pod upravom NATO, da zaustave kosovsko-albanske vlasti u formiranju armije, koja ugrožava mir na području Balkana, izjavio je za RIA Novosti direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

 

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je ranije da će kosovska vojska biti formirana 14. decembra.

Lažni premijer samoproglašene republike Ramuš Haradinaj, dodao je da odluka kosovskog parlamenta o formiranju punopravne vojske predstavlja jedan od važnijih puteva ka NATO.

Očekuje se da će oružane sile Prištine činiti 5.000 vojnika i 3.000 rezervista.

Najavljena transformacija Bezbednosnih snaga Kosovo u takozvanu "vojsku Kosova" predstavlja do sada neviđenu pretnju miru i stabilnosti u regionu i direktno narušavanje Rezolucije Saveta UN 1244, kao i vojno-tehničkog sporazuma kojim je završen konflikt 1999. godine na Kosovu i Metohiji, izjavio je Ðurić za rusku agenciju.

Marko Đurić
Marko Đurić, Foto: Printskrin

 

Prema njegovim rečima, zadatak oformljene vojske bio bi "ostvarenje političkih ciljeva albanskih ekstremista i separatista i stvaranje pretnji za Srbe" na Kosovu i Metohiji i celom regionu, a takođe realizacija ciljeva "koje je nedavno odredio Enver Hodžaj, potpredsednik privremenih struktura u Prištini, zapravo stvaranje regionalnog bloka protiv Srbije".

- Srbija poziva međunarodnu zajednicu, pre svega (međunarodni kontigent pod uprvom NATO) KFOR, koji ima mandat Saveza UN, da spreči i onemogući nameru albanaca u Prištini suprotnu međunarodnom pravu da osnuje takozvanu vojsku na teritoriji Srbije. Tražimo da se KFOR usprotivi tome, ako Albanci otpočnu formiranje oružanih formacija da ih razoružaju - ukazao je direktor Kancelarije KiM.

 

- Takođe mi pozivamo sve aktivne snage međunarodne zajednice da postupe odgovorno i da se uzdrže od podrške stvaranja oružanih strana Kosova, što je jako važno. Zato što to predstavlja dolivanje ulja na vatru, na već tako uzavrelu političku situaciju u našem regionu - zaključio je Đurić.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Горан
  12/12/2018 - 21:48
  Не видим ко ће да спречи формирање војске Косова, кад је НАТО на њиховој страни.
 • Korisnik: grga3
  12/12/2018 - 14:52
  treba drzava da ulaze cirka 12.000.000 $ na svakom cosku na kosovu plakat sa textom "5,000.000 $ za bandita Hasim Tacija ziv ili mrtav" i "5.000.000 $ za bandita Ramus Haradinaja ziv ili mrtav" i taj ko ga predaje jos da dobije srpski pasos (da bi izbegao gnev siptara). ova dva bandita se mogu samo sakriti u nekoj rupi ko sadam husein
 • Korisnik: Kiki
  12/12/2018 - 14:44
  Kako si oštrouman, otkud ti takvo dobro promišljenje !???
 • Korisnik: Maree
  12/12/2018 - 10:01
  Ako im dozvole da formiraju terorističku vojsku ona će biti pretnja čitavom regionu!
 • Korisnik: Goga
  12/12/2018 - 09:59
  Ako se ne spreci formiranje vojske siptara najveci problem ce biti za nas, a onda i za celi region.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi