Akcija MUP Otkriveni migranti
Foto: Alo/MUP

To znači da bi u narednom periodu, nadomak međunarodno priznatih granica Republike Srbije, mogao da bude premešten ogroman broj azilanata.

Prema petogodišnjem sporazumu, Albanija bi u svakom trenutku prihvatila do 3.000 migranata. S obzirom na to da se očekuje da će obrada zahteva za azil trajati oko mesec dana, broj tražilaca azila poslatih u Albaniju mogao bi dostići do 36.000 za godinu dana.

Sporazum koji je potpisan u novembru između albanskog premijera Edija Rame i italijanske premijerke Đorđe Meloni deo je napora Melonijeve da se teret rešavanja pitanja migracija podeli s drugim evropskim zemljama. 

Parlament, kojim dominira levičarska Socijalistička partija Edija Rame, izglasao je sporazum sa 77 glasova za, dok su konzervativni opozicioni poslanici pokušavali da poremete glasanje zvižducima. 

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma. Tom prilikom, predsednik je dobio poklon od Vrnjačke Banje 🤩 #alo #alodnevnenovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Toliko

22.02.2024 13:31

U albaniji ? Pa taman neka i ostanu tamo isti su.