MIGRANTI DILOVALI MARIHUANU! Policija u kampu pronašla drogu spremnu za uličnu prodaju
Foto: Tanjug

"Policajci su prilikom pretresa kontejnera u kojem su bila smeštena ova dva lica pronašli narkotička sredstva, tačnije pronađeno je dvanaest paketića marihuane koja je bila namenjena za preprodaju. Nakon toga su se oni, kada su primetili policiju, dali u beg van granica kampa. Prilikom bega, jedan migrant je nezgodno pao i slomio nogu, a drugi je uspeo pobeći i za njim u ovome trenutku tragamo. Povređenom je pomoć pružena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim rečima, policija redovno provodi ovakve kontrole u prihvatnim kampovima s ciljem pronalaska narkotičkih sredstava, ali i nelegalnog oružja, te predmeta pogodnih za nanošenje telesnih povreda.

"S ovakvim aktivnostima nastavićemo u narednom periodu i nećemo ih najavljivati s ciljem da sve budu efikasnije. U proteklom periodu pronalazili smo mnoge stvari i predmete koje potiču iz počinjenja krivičnih dela, pa i lica za kojima se traga", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim rečima ovakve akcije su usmerene na održavanje sigurnosti, kako u kampovima tako i na širem prostoru Unsko sanskog kantona.

Inače, u prihvatnom kampu Borići, gde su smeštene socijalno ranjive grupe migranata trenutno boravi 300 osoba, a u centru Lipa oko 1.100 osoba.

U poslednjih sedam dana došlo je smanjenja broja korisnika jer su povoljne vremenske prilike pokrenule migrante u njihovim nastojanjima da pređu granicu s Republikom Hrvatskom i dokopaju se Evropske unije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading