crna gora
Foto: Alo/Foto: RINA

Uplašeni za svoju i bezbednost svoje dece grupa građana organizovala je protest u selu Guke, na magistralnom putu Pljevlja – Metaljka.

- Blokada puta i protest građana se organizuje kao upozorenje državnim organima i institucijama nakon eskalacije dešavaja sa migrantima koji su poslednjih dana upadali u butike i prodavnice u nameri da otmu pazare od radnika, ulazili u kuće i stanove građana u nameri da iste opljačkaju. Pljevaljska policija je pustila na slobodu migranta koji je u razbojničkom napadu fizički nasrnuo na radnicu u pokušaju da otme pazar u butiku u ulici Mila Peruničića u Pljevljima. Kao razlog puštanja su naveli da radnica nije želela da pokrene privatnu tuzbu protiv razbojnika, rekao je Duško Mirković, jedan od organizatora protesta.

crna gora

Foto: RINA

 

 

On je pozvao nadležne organe da reaguju po zakonu i sačuvaju osnovna ljudska i ustavna prava svojih građana. Osim pljačkanja na gradskom području ističe da su pljačkanja i spaljivanja kuća na području sela Metaljka i Poblaće postale su svakodnevnica za koje niko nije odgovarao niti su počinioci otkriveni.

crna gora

Foto: RINA

 

 

- Želimo da na ovaj način upozorimo da je država dužna da štiti građane i njihovu imovinu, te je u obavezi da im obezbijedi Ustavom zagarantovanu sigurnost, mir i spokoj, što sada nije zlučaj. Posebno su od migranata ugroženi građani i njihova imovina, koji žive na području MZ, Boljanići, Poblaće, Bukovice, te pograničnih sela, koja gravitiraju prema granici BiH - Republici Srpskoj, posebno selo Metaljka, rekao je Mirković.

Zbog problema sa migrantima u meštane su se uvukli strah is trepnja. Nikada do sada nisu zaključavali svoje domove, a sada i zaključavaju svoje domove, ali plaše se da ih ostave potpuno same.

Nadaju se da će njihov vapaj čuti nadležni organi.

(RINA)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading