Jagodina
Foto: Printscreen/Printscreen

Danas, 08.12.2023. godine oko 12.30 časova u centru sela Ribara, aktivisti Srpske napredne stranke koji su lepili plakate sa pozivom za dolazak u nedelju 10.12.2023. godine na veliki miting izborne liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane“, gde će građanima Jagodine lično da se obrati i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, najbrutalnije su izvređani, prećeno im je i pokušano je da jednog aktivistu pregaze autom.

I to im nije bilo dovoljno, već su samu plakatu za poziv na miting oskrnavili tako što su nacrtali skaradni simbol na slici predsednika Aleksandra Vučića, njemu na usta, a nakon pozivanja policije, isti do tada nepoznati počinilac je svojim autom pobegao.

Policija je došla na lice mesta, izvršila je uviđaj i po saznanjima meštana sela Ribara radi se o licu blisko povezanim sa fudbalskim klubom u Ribaru, poznat po nadimku „Koza“.

Inače, lice je krupnije građe i njegove pretnje su veoma ozbiljno shvaćene a aktivisti su odmah nakon incidenta o ovom događaju obavestili i predsednika Gradskog odbora SNS u Jagodini i narodnog poslanika Nikolu Radosavljevića, koji je došao na lice mesta.

 Povodom ovog incidenta Radosavljević je izjavio:

„Nije nam prvi put da nam se dešavaju ovakve stvari u Jagodini. Više puta je do sada prećeno našim aktivistima, čak su i pojedini političari iz Jagodine lično pretili našim aktivistkinjama koje su bile vidno potrešene.

Zaštitiću svakog našeg aktivistu u svakom trenutku i neću da dozvolim ovakva dešavanja u Jagodini nikada više. Neću da dozvolim da se skrnavi lik našeg predsednika, jer smatram da politika nasilja i mržnje koju oni pokazuju očigledno je njihov jedini adut, bez programa i realnih rešenja za boljitak građana Srbije. I sam sam više puta bio izložen i pretnjama i raznoraznim dešavanjima o čemu je policija obaveštavana pa čak i mediji, ali mi je to samo davalo još veću snagu da istrajem u borbi, jer sam time i video da sam na pravom putu za boljitak naših građana i naše Srbije. 

Pozivam sve građane Jagodine da se u nedelju okupimo u najvećem broju do sada i pokažemo pristojnu Srbiju, pristojnu Jagodinu i zajedno podržimo predsednika Aleksandra Vučića u ostvarivanju svih onih programa koje smo zacrtali do 2025. godine i do 2027. godine i zato poručujem još jednom građanima Jagodine – Srbija ne sme da stane“, zaključio je Radosavljević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading