PRVA GODINA FAKULTETA BESPLATNA ZA SVE Na ovom fakultetu neće biti plaćanja školarine za brucoše
Alo/Tanjug

Fakultet pedagodških nauka je poslednjih deset godina imao socijalni program, koji je pojedinim studentima omogućavao umanjenje školarine. Ove godine rešio je da šansu za besplatno školovanje pruži svima, kako zbog ekonomske krize, tako i zbog toga što želi da poruči da su studenti koji budu odaberu nastavnička zanimanja uvek dobrodošli u ovu obrazovnu ustanovu.

"Naš fakultet brine o materijalnom stanju studenata. Niko ne sme da odustane od obrazovanja zato što nema materijalne mogućnosti da isprati školarinu na ovom fakultetu. Ukoliko postignu dobre rezultate, studenti mogu da se izbore i da im sve naredne godine budu besplatne", navodi dekanica Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Violeta Jovanović.

Ona podseća da fakultet svake godine organizuje i besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita, za koju se zainteresovani mogu prijaviti do 22. marta. Novina od ove godine je i da pravo da upišu smer medicinska sestra – vaspitač imaju svi koji su završili srednju četvorogodišnju školu, a ne samo đaci koji su završili srednju medicinsku školu ili gimnaziju, prenosi b92.net

Podsetimo, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini ima četiri smera: učitelj, predškolski vaspitač, vaspitač za rad u domovima, i medicinska sestra-vaspitač na trogodišnjim osnovnim strukovnim studijama.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading