zemljotres
Foto: Alo/Shutterstock


Nakon šest godina mirovanja, četiri zemljotresa u kratkom periodu potreslo je područje oko Jagodine. Sinoć je ovaj grad pogodio zemljotres jačine 2,1 stepen po Rihteru. Iako nije jak i ne može izazvati materijalnu štetu, zanimljivo je to što je ovo četvrti potres u samo 11 dana na području koje je prethodnih šest godina bilo mirno.

Zemljotres je ponovo zabeležen na potezu Rakitovo-Mijatovac, na dubini od dva kilometra. Ovo je drugi zemljotres zabeležen u istom danu, pošto je prethodno u noći između srede i četvrtka zabeležen potres jačine 2,3 stepena po Rihteru. Drugi, slabiji potres, zabeležen je sinoć oko 23 sata. Podsetimo, pre deset dana na ovom području zabeležen je zemljotres jačine 2,6 stepeni, što je bio prvi zemljotres sa epicentrom u zoni grada posle skoro 6 godina.


Seizmološkinja Slavica Radovanović izjavila je da su se poslednji zemljotresi sa epicentrom u zoni grada dogodili još 2018. godine, ali su im tada magnitude bile niske. Ovo naglašava neobičnost situacije koja se dešava u ovom regionu, posebno zbog učestalosti zemljotresa u kratkom periodu.

(Telegraf)

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading