pas jagodina
Foto: Alo/Društvene mreže

Na objavljenom snimku i fotografiji se vidi da pas ima okruglu ranu na zadnjem delu glave. Reakcija javnosti na ovaj slučaj bila je burna i svi su pohvalili ljude koji su mu pomogli, jer su svi od ovog psa okretali glavu.Kako je naglašeno, nijedan taksista u Jagodini nije hteo da psa preveze kod veterinara.

Pas je operisan, ali se nalazi u kritičnom stanju. Postavlja se pitanje ko je pucao u psa i kako se on našao u takvom stanju na ulici. Iako se spekuliše da je pas izbačen, takođe postoji mogućnost da se sam dovukao do ulice gde su ga konačno primetili i pomogli mu. Fotografiju koja je objavljena na mrežama možete pogledati OVDE

Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo pitanje odnosa prema životinjama u društvu i istakao važnost brige o njima. Ljudi su izrazili bes i ogorčenje zbog ovog slučaja, ističući potrebu za većom odgovornošću prema životinjama i strožijim kažnjavanjem zlostavljača, prenosi Informer. 


U međuvremenu, apeli za finansijsku podršku za lečenje psa su se proširili društvenim mrežama, a brojne osobe su izrazile spremnost da pomognu koliko god je to moguće. Ovaj slučaj je podstakao solidarnost i humanost, dok je istovremeno otvorio pitanje o zaštiti životinja i njihovom položaju u društvu.

Dok se pas bori za život, nadamo se da će ovaj slučaj podstaći sve nas da budemo svesniji problema napuštenih životinja i da zajedno radimo na stvaranju boljeg okruženja za sve životinje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading