Bakić u Privrednoj zoni
Foto: Alo/Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako se biciklistička staza gradi u dužini od 1.700 metara, da ukupna vrednost radova iznosi 39 miliona dinara i da su sredstva za realizaciju te investicije obezbeđena od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

„S obzirom na to da u Privrednoj zoni ’Mali Bajmok’ radi veliki broj naših sugrađana i da mnogi na posao dolaze biciklom, osnovni cilj ovog projekta je bio da se biciklisti sklone sa ove vrlo frekventne saobraćajnice i na taj način poveća bezbednost saobraćaja, kako biciklista, tako i ostalih učesnika u saobraćaju“, naglasio je Bakić.

Ova biciklistička staza, dodao je, predstavlja poslednji u nizu projekata koji su ove godine realizovani zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja.

„Ove godine preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izgrađeno je 12 ulica ukupne dužine 4,8 kilometara, a sledeće godine očekujemo dodatnih 150 miliona za izgradnju kolovoza u još osam ulica“, kazao je Bakić.

Podsetio je da je na teritoriji grada Subotice ukupno izgrađeno oko 37 kilometara biciklističkih staza.

„Osim biciklističke staze prema Privrednoj zoni ’Mali Bajmok’, u toku 2023. godine rehabilitovano je oko 1,8 kilometara biciklističkih staza u centru grada u Štrosmajerovoj ulici i na Senćanskom putu. U planu je da se u toku sledeće godine izradi studija o biciklističkom saobraćaju kojom će biti data analiza postojeće biciklističke mreže i definisane stvarne potrebe kada je ovaj vid saobraćaja u pitanju“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je da je u toku izrada tehničke dokumentacije za još 16 ulica, što, kako je rekao, predstavlja osnovi uslov da Grad Subotica preko viših nivoa vlasti obezbedi dodatna sredstva.

„Ovo je prilika da izrazim zahvalnost Vladi Republike Srbije, Pokrajinskoj vladi, resornim republičkim ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima na sredstvima koja su nam obezbedili za realizaciju projekata. Nikada više novca u naš grad nije stiglo sa viših nivoa vlasti kao što je to poslednje dve godine, tako da očekujemo da će se to i nastaviti u narednom periodu. Subotica će nastaviti da radi i gradi, a ova biciklistička staze je potvrda da smo ispunili obećanje dato u vezi njene izgradnje“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, rekao je, između ostalog, da se do kraja ove i tokom sledeće godine očekuje izgradnja i rehabilitacija kolovoza u više gradskih i prigradskih mesnih zajednica.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading