Marijana Đoković: Južni Banat ponovo je u znaku PUPS-a
Foto: Printscreen/Foto: PUPS – Solidarnost i pravda

Novoizabrana predsednica Opštinskog odbora Kovin Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda Marijana Đoković, izjavila je: 

„Južni Banat biće ponovo u znaku PUPS-a. Sjanji rezultati koje smo imali u Kovinu obavezuju nas da ih ponovimo. Sva sela od Bavaništa, Pločica, Deliblata,  Gaja, pa do Mramorka, itd...svi naši mesni odbori sa ponosom se sećaju prvog izbornog rezulztata PUPS-a iz 2006. godine, kada smo imali četiri odbornika. Zahvalnost zato dugujemo tadašnjim potpredsednicima PUPS-a koji su pomagali u kampanji Milanu Krkobabiću i posebno velikom stvaraocu i humanisti, režiseru i glumcu, sada počivšem Ljubiši Samardžiću. Socijalna prvda na delu to je naš putokaz.“

Izbornoj skupštini prisustovala je i predsednica opštinskog Udruženja penzionera Dragica Radmanović. 

Na skupu je istaknuto da su rezultati postignuti u prethodnom periodu i onome za šta se Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda zalaže.

Marijana Đoković: Južni Banat ponovo je u znaku PUPS-a

Foto: PUPS – Solidarnost i pravda

 

Odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

Predlog lidera PUPS – Solidarnost i pravda Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija je jedan od priopriteta PUPS – Solidarnost i pravda u narednom periodu. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena na selu i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Još jedna inicijativa ove partije je dodela, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, onim mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Zalaganje za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.  

Za potpredsednike ovog gradskog odbora izabrani su Nataša Đokić, Stojadinka Popov i Radomir Đoković. Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, nadzorni odbor, disciplinska komisija i sekretar. 

Izbornoj skupštini su prisustovali član Izvršnog odbora PUPS-a Vladimir Đurica. i član Pokrajinskog odbora Goran Mikulić. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading