VESIĆ O BUDUĆOJ VLADI: I Brnabić i Vučević bi je dobro vodili, stranka će podržati Vučićev predlog
Facebook/Goran Vesić

"Ana Brnabić je sjajno vodila vladu u poslednjih šest godina, u vreme pandemije kovida i rata u Ukrajini, dok je, s druge strane, Miloš Vučević zreo i obrazovan političar, ko je uspešno vodio Novi Sad. Oboje bi na pravi način predstavljali politiku koju vodi Aleksandar Vučić", rekao je Vesić za Tanjug.

Na pitanje o njegovoj eventualnoj poziciji u budućoj vladi, Vesić odgovara da će o tome odlučiti predsednik Vučić, budući mandatar i SNS.


Vesić je naveo i da će glavni zadaci buduće Vlade Srbija, u uslovima rata u Evropi, biti da obezbedi energetsku bezbednost, dovoljno hrane i da Srbiju sačuva da ne ulazi u rat koji nije naš.

"Energetska bezbednost znači da obezbedi dovoljno gasa i struje za naše građane. Videli ste da mnoge evropske zemlje najavljuju restrikcije, a mi smo, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, obezbedili dodatne kapacitete za skladištenje gasa, tako da možemo da imamo gas čak i u slučaju potpunog prestanka dotoka gasa", rekao je Vesić.

Na pitanje šta očekuje od nastavka pregovora Beograda i Prištine u Briselu, odgovara - ništa, jer je za pregovore potrebno dvoje.

"A, tu imate samo jednu stranu koja želi dogovor, a to je Beograd, dok Priština ne želi nikakav dogovor, jer Kurti kupuje vreme da bi mogao da nastavi sa sukobima i provokacijama", ocenjuje Vesić.

U takvoj situaciji, kaže, ne očekuje nikakav dogovor, ali očekuje da međunarodna zajednica utiče na Prištinu da sprovede Briselski sporazum, da se formira Zajednica srpskih opština i da izabere dijalog umesto rata.

"Mi smo uvek za dijalog, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da većina Albanaca ne podržava to što radi Kurti, jer je narodu dosta sukoba bez obzira da li su Srbi ili Albanci. Tako da se nadam da ćemo jednog dana sesti sa Albancima i rešiti vekovne probleme, bez učešća stranaca. Do tada, nadam se da će Kurti napraviti što manje štete", zaključio je Vesić.

 

Vesić: Vučić će uvek doneti odluku u interesu Srbije ne razmišljajući da li je to dobro za njegovu karijeru - Alo.rs

 

 

Komentari (0)

Loading