HRVATI BI DA IZBRIŠU GENOCID Jednom zasvagda moramo da shvatimo da ne možemo da kupimo njihovu ljubav
Foto: EPA

"Oluja" i "Bljesak" će sigurno ostati zabeleženi i služiti kao kamen spoticanja u tumačenju tih događaja. Te akcije su još dublje produbile jaz između Srba i Hrvata.

"Bljesak" i "Oluju", Hrvati slave kao veliku pobedu, a Srbi kao tragedije svog naroda i međunacionalnih odnosa. Oni još više remete odnose, koji su, inače, poremećeni zato što se na različite načine tumači genocid. Hrvati bi po svaku cenu da izbrišu genocid. Ako to ne mogu, onda bi da smanje broj žrtava. Oni imaju konstantnu razrađenu i bezočnu propagandu. Ne stide se ničega. Ne stide se da omalovaže te događaje, da pokažu da nisu oni počinili genocid. To je u sklopu dugotrajnije priče u odnosima između dva naroda.

Istorija je naša godinama lakirana i nije razobličavala događaje. Nije pisano kako je stvarno bilo, nego su ti događaji ulepšavani i zataškavani. Preko zločina se prelazilo radi bratstva i jedinstva i zajedničke države. Hrvati su uvek dobro znali to da iskoriste i zloupotrebe, da dovedu do toga da ni za Jasenovac oni nisu krivi. A mi broj žrtava smanjujemo za njihovu ljubav, radi dobra između dva naroda.

Hrvati imaju jednu mitomaniju, što je za tako mali narod više nego opasno. Čak su ih i neki strani pisci i istoričari upozoravali da paze šta rade, da ne može Hrvatska da bude od Tirolskih Alpa do Prokletija. Dakle, ogromne ambicije teritorijalne imaju, a naša istoriografija je o tome ćutala. A, zašto je ćutala? Ćutala je misleći da će ih dobrim ponašanjem kupiti, da će gutanjem tih njihovih zlodela steći njihovu naklonost i ljubav. Neće. Takva njihova politika ne traje decenijama, već vekovima. I sada se smanjuje broj žrtava. Na tome radi i naš Muzej žrtava genocida i vladika Jovan (Ćulibrk). To je skroz pogrešna investicija koja će nam se obiti o glavu. Nismo imali nijednu pošteno napisanu knjigu o tome da su Hrvati upravo "velikohrvati".

Dakle, Jovan Dučić je za Hrvate rekao da su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se nikoga ne boje, već zato što se ničega ne stide. Oni to dokazuju i svojim sadašnjim ponašanjem. Iako se zna koliko je tačno srpske dečice postradalo od ustaške kame, hrvatski biskupi idu na to da kažu da su logori bili prihvatilišta. A mi smanjujemo broj žrtava i u "Oluji" i "Bljesku". Ne zna se ko stoji iza tih akcija, zbog čega su se dogodile i kakva je to pobeda Hrvatske. Sve je to smišljeno ranije zbog želje da se stvori velika etnički čista hrvatska država. Ta njihova bezočna politika, nažalost, uspeva. Mi im to omogućavamo nerazobličavanjem neistina i neuspostavljanjem reciprociteta u svemu. Šta oni nama, to mi njima. Bez toga nema dobrih političkih odnosa između Srba i Hrvata.

Jednom zasvagda moramo da shvatimo da ne možemo da kupimo njihovu ljubav. Jednom zasvagda moramo prekinuti lažnu ljubav bratskih naroda. Nema tu bratstva. To je računica koja sa njihove strane dolazi kao prljava, dobro promišljena i velikohrvatska i antisrpska. Nema tih investicija koje oni neće prihvatiti, a zabiće nam nož u leđa kad god im se pruži prilika. Ta mržnja koja je usađena u tkivo ogromnog dela hrvatskog naroda, neće se brzo izgubiti. Ona će trajati ko zna koliko dugo. Mi jedino možemo da se borimo za istorijsku istinu koju treba da iznosimo u javnost, ne falsifikujući je.

ZA POTREBE ZAJEDNIČKE DRŽAVE

 

Naša istoriografija je bila prilagođena potrebama zajedničke države. Dolazilo je do krupnih falsifikata i nedorečenosti, kada je reč o stalnim napadima Hrvata na Srbiju i težnjama o Velikoj Srbiji. Ne zna se da je uprvo obrnuto, da nema gotovo ijednog poznatijeg hrvatskog istoričara, kako u ranijem, tako u novijem vremenu, koji nije težio stvaranju velike etnički čiste Hrvatske. Hrvati stalno napadaju Srbiju i Srbe zbog velikosrpskih interesa a upravo oni rade na stvaranju velike i etnički čiste Hrvatske.

To žele po svaku cenu i zbog toga dolazi do genocida.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading