"TEŠKO JE GLEDATI KAKO SE DANAS NEKO SMEJE I SLAVI" Potresna ispovest Dragana iz Gline: Komšije svoje i dobre ljude su oterali (VIDEO)
Foto: Alo/ilustracija

I dok hrvastki državni vrh ovaj dan slavi kao pobedu, za Srbiju je ovo jedan od najtužnijih datuma u istoriji. 

Dragan Ćeran iz Gline koji je pre više od dve decenije proteran iz svoje kuće, priseća se tragičnih trenutaka koje je proživeo.

- Kada su tog jutra granatirali Glinu u kući do moje ranjeni su ljudi. Ja sam ih odvezao u bolnicu, jedan je podlegao ranama. Sutradan je sve to počelo da se dešava, mislili smo, nadali se da možda nećemo morati da idemo, ali ipak smo morali. Sama kolona je bila čemer i jad, ljudi nisu znali ništa, išli su polako mic po mic, zato što su ovi u Bosanskom Novom pregledali, bilo je tu i kola sa konjima i zaprege, i onda su nas zahvaljujući  tim ljudima koji su pregledali trakotore i automobile, oni su nas stigli, Hrvati, kolonu su stigli i onda su nas počeli tući. Tu su bile neke borbe u dvoru na Uni. Kada smo prešli u Bosanski Novi, krenuli smo prema Srbiji.

Dragan je nakon osam dana sa svojom porodicom stigao u Srbiju, smestili su se najpre u Prigrevici, a potom u Bajmoku gde su ostali do danas. Posle svega, ni posle mnogo godina,  on nikako ne može da se pomiri sa činjenicom da neko slavi dan kada je proteran iz svog doma. 

- Kako možete da gledate da se neko raduje, slavi i veseli se, a tolike komšije svoje i dobre ljude su oterali, znam ja da falimo mi njima. Ne mogu ja te ljude da razumem, moramo napred ići, i hvala Srbiji koja nas je primila - rekao je Dragan. 

 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading