JEZIVA ISPOVEST IZ JASENOVCA Šešelj ispričao potresnu istinu koja se krije iza Vučićevog odgovora Hrvatima
Foto: Printscreen TV Pink

Lider radikala je objasnio da Hrvatska nastavlja politiku NDH i podsetio na sudbinu Svetog novomučenika Vukašina iz Klepaca.

Vukašin Mandrapa je starac koga su ubile ustaše u Jasenovcu 1943. godine. 

Šešelj je podsetio na svedočenje neuropsihijatra Neda Zeca, koji je takođe bio logoraš u Jasenovcu. Svetog Vukašina je izdvojio hrvatski ustaša Friganović, koji je posmatrao njegovo stoičko ponašanje tokom dana prinudnog rada i klanja zatvorenika noću.

U ličnoj ispovesti lekaru, ustaša Friganović je otkrio detalje Vukašinove smrti, što je konačno dovelo do užasnog osećanja krivice, a na kraju i do ludila. Friganović je ispričao doktoru Zecu o svom doživljaju tokom klanja kada mu je posle stravičnog mučenja Sveti Vukašin rekao: ,,Radi svoj posao, dete!"

Nemilosrdni ustaša Friganović posle ovih reči Vukašina iz Klepaca više nije mogao da kolje te večeri.

- To je njihov posao. To je bio njihov posao i u "Oluji". Ono što je ostalo staraca, sve je pobijeno. Sve listom. Ništa živo nije ostalo i sad oni nastavljaju tu politiku - kazao je Šešelj na TV Pink.

JEZIVA ISPOVEST IZ JASENOVCA Šešelj ispričao potresnu istinu koja se krije iza Vučićevog odgovora Hrvatima

Foto: Printscreen TV Pink

 

Vlada Srbije mora da otkaže gostoprimstvo hrvatskom ambasadoru jer je njegov potez neprihvatanja diplomatske note akt neprijateljstva.

On je podsetio i na zločinačku ulogu rimokatoličke crkve u genocidu na Srbima u NDH.

Šešelj je ukazao i na činjenicu da je i Franjo Tuđman naveo u Ustavu Hrvatske 1990. godine da je "NDH bila izraz vekovnih težnji hrvatskog naroda".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

18.07.2022 09:18

Sve sto si rekao Vojo je poznato od ranije , bar nama koji smo zeleli da saznamo mnogo vise o " zloglasnoj fabrici smrti"!!!!