VESIĆ O BUDUĆEM MANDATARU Parlamentarna većina za izbor Vlade postoji
Printscreen

Gostujući u jutarnjem programu televizijie Pink, član Predsedništva Srpske napredne stranke, dao je svoje mišljenje o budućem mandataru nove Vlade i o obavezama koje ga očekuju.

“Konačno su formalno završeni izbori u Velikom Trnovcu. Predsednik je sazvao konsultacije, rekao je više puta i sam da neće gubiti vreme i da će se odmah krenuti u formiranje Vlade.Kada se te konsultacije završe predsednik će utvrditi da li postoji parlamentarna većina. Već juče je posle sastanka sa Savezom vojvodjanskih Madjara rekao da parlamentarna većina za izbor Vlade postoji. Zajedno sa Savezom vojvodjanskih Madjara, Srpska napredna stranka ima 127 poslanika, a za izbor Vlade je dovoljno 126 poslanika, što znači da će predsednik posle konsultacija odlučiti kome će poveruti mandat”, rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da je to predsednikovo pravo i da će on naravno poveriti mandat onome za koga smatra da će moći uspešno i odgovorno da vodi novu Vladu u teškim vremenima koja nas očekuju.

“Kada dobijemo mandatra, on će izaći sa predlogom Vlade, i tada ćemo mi kao Predsedništvo stranke, doneti odluku da li će tu Vladu činiti samo SNS i Savez vojvodjanskih Madjara ili će ta Vlada biti proširena sa  nekim
drugim strankama. Sobzirom na izazove koji nas čekaju i teška vremena moguće je da ćemo želeti da imamo još više stranaka uz sebe, jer kada god smo birali izmedju interesa stranke i Srbije, interes je uvek bio na strani naše zemlje", kazao je on.

Vesić je istakao da će novo izabrana Vlada morati da se uhvati ukoštac sa nekoliko važnih izazova koje čekaju našu zemlju.

“Najavljuje se najteža zima od kraja Drugog Svetskog rata, jer niko ne zna kakve će posledice biti rata koji se dešava u Ukrajini. Tako da nova Vlada mora da zaštiti životni standard gradjana, da obezbedi ekonomsku i političku stabilnost, i da osigura mir gradjanima Srbije”, zaključio je Vesić.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading