Vujović: Važno je da svakodnevno brinemo o našim prirodnim resursima
Tanjug

Manifestaciju pod sloganom „Da nam reka Sava bude zdrava“ organizuje JPV „Srbijavode“ u saradnji sa Gradskom opštinom Savski venac, nakon uspešno sprovedene akcije čišćenja savskog priobalja.

Vujović je da navela da je današnji dan prilika da se skrene pažnja koliko su nam značajni vodotokovi i čiste reke, dodajući da Ministarstvo zaštite životne sredine uvek podržava ovakve akcije, pre svega, radi podizanja svesti građana o važnosti očuvanja životne sredine. 

Vujović: Važno je da svakodnevno brinemo o našim prirodnim resursima

Tanjug

 

- Važno je da svakodnevno brinemo o našim prirodnim resursima. U Posavini imamo dva međunarodno zaštićena područja – Obedsku baru i Zasavicu i stoga brigu o priobalju i vodotokovima moramo da podignemo na najviši mogući nivo. Ministarstvo zaštite životne sredine i pre svega, Vlada Republike Srbije i Ministarstvo građevinarstva i infrastrukure, u naredne čitiri godine će izgraditi preko 60 postrojenja za preradu otpadnih voda što će značajno poboljšati kvalitet vode u našim rekama. Na tome intenzivno radimo, ne samo na samim postrojenjima, već i na čitavoj kanalizacionoj mreži u opštinama i selima širom Srbije. Takvi projekti će znatno poboljšati kvalitet životne sredine i kvalitet života svakog od nas – rekla je Vujović.

Siniša Mali: Uz predsednika Vučića i stabilnu vladu, Srbija prevazilazi probleme! - Alo.rs

Ministarka je pohvalila akciju čišćenja savskog priobalja, koju je pre nekoliko dana sprovelo JVP „Srbijavode“, naglasivši da takve akcije uvek podsete da moramo biti odgovorniji i da ne bacamo otpad i ne pravimo divlje deponije na obalama reka. 

Vujović: Važno je da svakodnevno brinemo o našim prirodnim resursima

Tanjug

 

- Trudimo se da čistimo divlje deponije širom Srbije, ali isto tako i da edukujemo građane koliko je važno upravljati otpadom na adekvatan način, kako bismo taj otpad kasnije i reciklirali u skladu sa prinicipima cirkularne ekonomije – rekla je Vujović.

Međunarodni Dan reke Save obeležava se svake godine, 1. juna, u četiri države u slivu reke Save – Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, koje su 2002. godine potpisale „Okvirni sporazum o slivu reke Save“, kao osnovni dokument koji ukazuje na vrednost prekogranične saradnje vlada, institucija i pojedinaca za održivi razvoj tog područja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading