OBJAŠNJENJE IZ EMISIONE TEHNIKE Avalski toranj u bojama NORBS-a, a ne ruske zastave, kako su "videli" zlonamerni
Foto: Alo/Alo!/M. Š.

"Naime, NORBS (Nacionalna organizacija za retke bolesti) svake godine obeležava svetski dan retkih bolesti. Prema njihovoj molbi Avalski toranj, kao i svi ostali važni objekti u gradu Beogradu, sija prema molbi NORBS-a u navedenim bojama (roze, tirkozno-plava i zelena) u periodu od 25.02. do 01.03.2022. godine.

Zbog sinoćne magle i avio rasvete, nečijom manipulacijom se stiče utisak da su druge boje. Samo neko zlonameran ili bolesnog uma mogao je da vidi boje ruske zastave", navedeno je u saopštenju tog preduzeća.


Emisiona tehnika i veze pozvala je sve medije i zainteresovane pojedince da dođu na lice mesta i uvere se koje su boje korišćene na snimku video kamera na Avalskom tornju.

Emisiona tehnika poslala je medijima i molbu koju je im je Nacionalna organizacija za retke bolesti uputila, u vezi sa obeležavanjem Dana retkih bolesti, kojim se potvrđuje zbog čega je Avalski toranj obojen u tri boje.

Društvene mreže su sinoć i jutros preplavile su fotografije osvetljenog Avalskog tornja.

Boje kojima je toranj zasijao podstile su neke na boje ruske zastave, ali iako su mnogi pomislili da je reč o podršci Rusiji u ratu u Ukrajini, to je nije bilo istinito.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading