VUČIĆ POSTHUMNO ODLIKOVAO HEROJE POLICIJE Članovi porodica istakli da su počastvovani ovim priznanjem
MUP Republike Srpske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među kojima su posthumno odlikovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova potpukovnik policije Veljko Radenović i Milutin Dobrić.

Predsednik Vučić istakao je da je Srbija nezavisna zemlja koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i budućnosti, zemlja mira i dostojanstva i jasnog sećanja na sve one koji su svojom krvlju i kostima to dostojanstvo i slobodu zauvek obezbedili.

VUČIĆ POSTHUMNO ODLIKOVAO HEROJE POLICIJE Članovi porodica istakli da su počastvovani ovim priznanjem

MUP Republike Srpske

 

 

„Ja danas ovde pred vama želim da pomenem samo jednog laureata. Posthumno je odlikovan potpukovnik Veljko Radenović, onaj koji je poznat u našem narodu kao đeneral po kome je i nastala čuvena pesma „Đenerale, tvojoj majci hvala“, jer danas je vreme kada konačno smemo da kažemo ko smo, odakle dolazimo i šta je naša zemlja.

„Konačno je vreme da se zahvalimo našim junacima, da ih se ne stidimo i da ih ne krijemo, već da otvoreno pred celim svetom kažemo koliko smo ponosni na njih, koliko ih volimo i koliko im se izvinjavamo što smo njihovo veliko delo u međuvremenu zaboravili“, poručio je predsednik Srbije.

Potpukovnik policije Veljko Radenović, komandant policije, jedan od najvećih junaka srpske policije u sukobima na Kosovu i Metohiji posthumno je odlikovan ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena za uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

VUČIĆ POSTHUMNO ODLIKOVAO HEROJE POLICIJE Članovi porodica istakli da su počastvovani ovim priznanjem

MUP Republike Srpske

 

Zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“, za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva odlikovan je posthumno Milutin Dobrić, pripadnik specijalne jedinice MUP-a Smederevo, učesnik u sukobima na Kosovu, koji je maja 1999. godine poginuo kada je vozilo u kojem se nalazio naišlo na protivtenkovsku minu koju su postavili šiptarski teroristi.

Sin Veljka Radenovića, Vukašin, koji je krenuo stopama svoga oca i koji radi u Odredu Žandarmerije u Kraljevu, zahvalio se predsedniku Vučiću na ovom odlikovanju i istakao da mu je čast što je njegov otac odlikovan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Simic Dusica

15.02.2022 17:59

Mozemo zamisliti samo koliko porodicama odlikovanje znaci.

Simic Dusica

15.02.2022 18:01

Svojim zalaganjem su to i zasluzili,ukazali ste im ovim cinom veliko postovanje, a to i zasluzuju.