Dan državnosti
Foto: Alo/Foto: RINA

Kaže da je za ovaj veliki i važan datum odlučio da oslika simbole Srbije, ali ipak da prikaže i svoj umetničku slobodu.

- To je moje umetničko viđenje, moj lični izraz, a zbog čega jednoglavi orao, to je iz razloga, jer je na grbu moje porodice još iz XVI veka, pa želeo sam da se uklopi u svu tu sliku i simboliku Dana državnosti. Moju suprugu ovo sve asocira na pesmu Evrovizije "Orlovo gnezdo" - rekao je Stefan Orlović za RINU.

Ovu sliku sa posebnom simbolikom Stefan neće zadržati za sebe, već će je kako kaže, pokloniti nekoj društevno-korisnoj organizaciji. Dan državnosti za njega ima veliki značaj, jer je i sam vojnik u duši.

- U vojsci rade i školuju se ljudi sa jakim kućnim vaspitanjem I jakim moralnim vrednostima i vojska samo utvrđuje te vrednosti i značaj državnosti koji se obeležava kod nas. Ono što me najviše motivisalo su upravo te vrednosti za koje su se borili naši preci - kaže Stefan.

Stefan već čitavu deceniju radi kao oficir vojske Srbije, a u jeku epidemije virusa korona pored primarnog zanimanja njegov slikarski talent došao je do izražaja i počeo je da stvara na slikarskom platnu i tako povratio dar koji je otkrio još u detinjstvu.

- Želja mi bila da tu kreativnost koju nosim u sebi podelim sa drugima, nikakava izvor zarade, ni interesa, isključivo želja da prenosim svoje lične impresije. Pretragom slika na interentu, pronašao sam način slikanja i shvatio da ja to mogu i nastavio sam da se usavršavam - priča za RINU mladi oficir.

Ovaj samouki umetnik slika uljanom tehnikom akrilnim bojama i tvrdi da mu je vojska pružila preciznost. Njegova najveća inspiracija prilikom slikanja je prikaz emocija na platnu, stil koji najviše voli je apstrakcija, jer to oslikava rad u određenom trenutku, a pri tom boje koje koristi nisu štetne po okolinu i razblažuju se vodom.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading