Spektakl s dronovima
Foto: Alo/Alo!

U Beogradu je, takođe, održan i prikaz od 500 dronova, odnosno "Dron Show".

Vatromet u trajanju od šest minuta i 52 sekunde bio je do sada najveće takvo izvođenje, koje čini 18.500 pojedinačnih efekata.

Preko 30 odsto efekata namenski je proizvedeno u Španiji i Italiji u bojama zastave Srbije. Pripremljen je i najveći "set up" lasera jačine 42W najnovije generacije.

"Light Show" od 150 rasvetnih tela u sistemu sa još 300 uređaja na Kuli Beograd, koji prave efekat od 600 metara duž obale Save, predstavlja najveći ovakav prikaz ikada zabeležen u regionu.

"Drone Show" sa 500 dronova, kao najveći broj jednovremenih letelica u ovom delu Evrope izvodi koreografiju trasom dužom od 750 metara rečnog toka.

Kontrola koreografije i letelica zbog ove razdaljine mora da se radi specijalnim antenama proizvođača iz Sjedinjenih Američkih Država, koje su donete u Beograd samo za ovu priliku.

U Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu specifičnost je da svi vatrometi u ovim gradovima traju koliko i vatromet u Beogradu i to što su Piro-muzički vatrometi, koji se prvi put izvode u ovim gradovima po jedinstvenoj muzičkoj numeri za sve vatromete u Srbiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading