GRADONAČELNIK PAJIĆ URUČIO REŠENJE O PRIJEMU U RADNI ODNOS ŠAPČANKI JELENI TOVAROVIĆ
Grad Šabac

Bavila se sportskim plesom, osvajajući priznanja na takmičenjima u kategoriji standardnog plesa. Nažalost, 2004. godine iz neobjašnjivih razloga, ostala je nepokretna na bazenu. Brojni medicinski pregledi do sada nisu dali očekivane rezultate u njenom lečenju.

,,Jelena, međutim, nije razmišljala o preprekama, nego o budućnosti i svom ličnom napredovanju i usavršavanju. Unutrašnja snaga davala joj je volju da istraje u svojim namerama. Rečenica za koju sama Jelena kaže da je najbolje opisuje glasi: „Možda ne možete da sprečite da vam se loše stvari dogode, ali možete da utičete na život nakon toga“, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je Jelena dokazala da za nju ne postoje nikakve barijere.

,,Jelena je bila učenik Šabačke gimnazije i nosilac Vukove diplome za postignut odličan uspeh. Završila je dva fakulteta: psihologiju i engleski jezik i književnost. Odbranila master rad na oba fakulteta, a doktorsku disertaciju iz psihologije odbranila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Učestvovala je na brojnim naučno-istraživačkim konferencijama u zemlji i inostranstvu i objavila nekoliko naučnih radova iz oblasti psihologije”, kazao je gradonačelnik Pajić i istakao da je siguran da će Jelena svojim znanjem dati značajan doprinos kvalitetu rada Gradske uprave grada Šapca.

,,Naš cilj je da stvorimo društvo u kojem će svi imati jednaku šansu za život i rad. Sigurni smo da je ovo pravi način kako jedna lokalna zajednica treba da vrednuje obrazovanje i upornost mladih ljudi, koji svojim dokazanim kvalitetima zaslužuju da rade za svoj grad i svoju državu”, istakao je Pajić.

Nakon završenih doktorskih studija psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Jelena je uputila 33 motivaciona pisma, ali pozitivan odgovor za zaposlenje nije dobila.

,,Lična istrajnost i želja da nastavim da radim u svojoj zemlji vodila me je da se borim za svoje snove, invaliditet nije prepreka. Uputila sam motivaciono pismo gradonačelniku grada Šapca Aleksandru Pajiću, koji mi je pružio mogućnost da ostvarim svoje ciljeve. Želela bih da iskažem zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi grada Šapca, načelnici Ani Marinković na ukazanoj prilici da doprinesem zajednici i društvu”, kazala je Jelena i istakla da Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ima značajnu ulogu za sve osobe sa invaliditetom u njihovom ostvarenju ciljeva, inkluziji i osnaživanju.

,,Koliko je osoba vredna za svoju zajednicu, zavisi od toga koliko su osećaji, misli i dela usmereni na unapređivanje života drugih ljudi”, rekla je Jelena.

Jelena je od danas zaposlena u Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Šapca na radnom mestu poslovi saradnje sa organizacijama civilnog društva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading